Fotball

- Alle vet at eieren er en klovn, men det er ikke Solskjærs feil

Cardiff-fansen er villige til å gi Solskjær en sjanse.

CARDIFF-FANS: Det er delte meninger blant Cardiff-fansen når det gjelder Ole Gunnar Solskjær. Foto: Jeff Gilbert

 • Helle Skjervold

afp000646794.jpg Foto: Jeff Gilbert

afp000646792.jpg Foto: Jeff Gilbert

LONDON: I en mørkelilla bil av den rådyre sorten ankom Ole Gunnar Solskjær Emirates Stadium en time før kampstart, sammen med den omstridte Cardiff-eier Vincent Tan. De to tok seg god tid til å hilse på kontakter på vei inn til kampen da de kom kjørende inn spillerinngangen på baksiden av stadion.

LES OGSÅ BLOGGEN TIL TJÆRNÅS:

Les også

Solskjær trosser Fergusons råd

Utenfor bortefansens inngang svirret ryktene om at nordmannen var på plass, og at en ny treneravtale var så godt som i boks.

— Solskjær kjenner vi, ja! Han er en tidligere United-spiller, alle kjenner jo det « baby faces assasin» . Som trener har han vunnet to titler i Norge, selv om den siste sesongen ikke gikk så bra har jeg hørt, sier Cardiff-fan Matthew Spear.

Han er på dagstur fra den walisiske hovedstaden sammen med broren Tom.

SOLSKJÆR ER PÅ PLASS:

Les også

Solskjær på plass på Emirates

Etter at trener Malky Mackay omsider fikk sparken i romjulen har ryktene svirret om mulige arvtagere i trenerjobben for det nyopprykkede laget, og brødrene har fått med seg at Solskjær er på plass på Emirates Stadion etter å ha blitt hentet i Trans privatfly.

— Solskjær er avhengig av en god start for å vinne vår tillit. Men han har gode kontakter og han vil sikkert få masse penger i begynnelsen, så det bør han kunne få til, sier Tom.

United-kontakter

Også mangeårig supporter David Jones trekker frem Solskjærs bakgrunn i Manchester som et stort fortinn. Jones har vært Cardiff-supporter i fem tiår, og har capen full av Cardiff-pins fra 60-tallet frem til i dag. Han har sett trenere komme og gå i klubben, og tror Solskjær vil kunne passe godt inn i Cardiff.

— Han var en veldig god spiller for Manchester United, og han kjenner folk. Vi håper at han kan bruke det til sin fordel og hente noen til Cardiff, sier Jones.

Under Tans ledelse har Cardiff vært gjennom en formidabel omveltning. Laget har rykket opp i Premier League for første gang på femti år, og fått et solid budsjett til spillerkjøp og ny stadion. Men mange supportere mener suksessen har kostet mer enn det har smakt, og Tans avgjørelser om å skifte draktfarge, symbol og trener har skapt store protester i supportermiljøet.

Likevel, Jones tror Cardiff-supporterne vil legge uenighetene med eieren bak seg og ta Solskjær imot med åpne armer.

— Vi vil gi han en ”fresh start”, vi er rett og slett nødt til det. Av alle kandidatene som har vært vurdert til jobben er han definitivt den beste. Han har egenskapene som skal til for å gjøre en god jobb, og det er det viktigste. Vi ser virkelig frem til å få han som trener.

Han er et taktisk geni! Det er det vi har hørt, at han skal være et taktisk geni, sier kompisene Johnny Sadler og James Curtain på vei inn til oppgjøret mot Arsenal.

— Ja, vi er veldig irriterte på Tan, men dette er fotball. Vi kan ikke klandre Solskjær for det, det er ikke hans skyld. Nå må vi stille oss bak ham.

Noen elsker fortsatt Mackay

— Jeg tror vi klarer å skille mellom eieren og treneren. Alle vet at eieren er en klovn, men det er ikke Solskjærs feil, sier Tom og broren nikker ivrig med.

Men ikke alle Cardiff-supporterne er like villige til å legge bråket bak seg og akseptere Tans førstevalg Solskjær som ny sjef.

— Det eneste jeg vet om Solskjær er at han en legende for United, men jeg vil egentlig ikke ha han som trener, sier Ryan Davies.

Hvorfor ikke?

— Fordi vi elsker Mackay. Men når det er sagt, i bunn og grunn holder du jo med laget - ikke treneren.

 1. Les også

  Ga ikke opp selv om Solskjær sa nei

 2. Les også

  Har ikke sagt nei til Molde

 3. Les også

  - Kun formaliteter gjenstår

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Cardiff City
 3. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ga ikke opp selv om Solskjær sa nei

 2. FOTBALL

  Vikaren er uinteressert i Cardiff-jobben

 3. FOTBALL

  Slik huskes Solskjær i Cardiff: – En av de verste managerne vi har hatt

 4. FOTBALL

  - Solskjær må markere seg mot Manchester United

 5. FOTBALL

  - Han vil ligne enda mer på en tosk om Solskjær sparkes

 6. FOTBALL

  - Alex Ferguson har ønsket meg lykke til i Cardiff