«Ingen har et forhold til Viking, selv ikke de lokale»

SUPPORTERBLOGG: Vålerenga kan revansjere Stavangers hockeydominans søndag.

Viking og Vålerenga møtes til toppoppgjør søndag. Her skjermer Vikings Yann-Erik de Lanlay ballen, mens Ruben Kristiansen (til høyre) og Ghayas Zahid (til venstre) prøver å kapre den, under oppgjøret mellom lagene på Viking Stadion i august 2014.
  • Jonas Nilseng Almaas

Vålerenga vant overlegent både på banen og tribunen i Sandefjord. Nå skal topplaget Vålerenga igjen ut på tur. Denne gang til Stavanger og tribunekulturens bakgård.

Denne kampen er på en måte starten på alt. Selv om vi er ferdig med en tredjedel av sesongen er det nå det virkelig begynner. Vi skal inn i et tøft kampprogram med blant annet alle de tre medaljevinnerne fra fjoråret i løpet av de fem neste matchene.

Jonas Nilseng Almaas

Først ut er altså Viking. Et lag egentlig ingen har et forhold til, selv ikke de lokale. Fotballaget som nå har blitt lillebror i egen by etter fødselen av et oljebasert hockeylag ligger nå plassen bak oss på tabellen. At dette er en viktig kamp trenger jeg derfor ikke utdype ytterligere.Det snakkes om fulle tribuner i Stavanger før denne kampen, som det stort sett gjør uansett hvor Vålerenga kommer på besøk. Og da begynner jeg med en gang å tenke på hva dem skal sette i gang med denne gangen borti der.

Klappere blir det hvert fall, det kan jeg nesten garantere. Jeg vet ikke hva som er greia, om de ikke har lært seg å klappe eller hva det er, men det er alltid klappere der. Ofte med noko attåt som for eksempel parykker eller like t-skjorter. Det som venter oss er rett og slett et jævla karneval.

Les også

Vanskelig å bli klok på Vålerenga om dagen

Utenom det blir det ikke mye motstand på tribunen. Syngende supportere er nærmest ikke-eksisterende og det går stort sett i samme sang, hele matchen lang.

På banen blir det nok noe verre. For jeg må innrømme at Viking har overrasket meg positivt denne sesongen og at jeg er redd for denne kampen. Her holder ikke nivået vi har hatt i det siste hvis vi skal ta poeng, selv om vi nå har tre seiere på rad. Men vi er foran dem på tabellen etter ti runder, så selvfølgelig er det muligheter. Det er gode muligheter!

Tenk bare på hvor deilig det hadde vært med seier her og fortsatt ha heng før kampen mot Rosenborg neste helg. Ikke bare vil det vise alle at vi for alvor er gode, men det vil også trekke flere folk på neste kamp.

Apropos neste kamp er det en ting til vi dessverre må passe på i denne. Nemlig karantener. For øvrig er reglene for karantener i Tippeligaen helt kokos. Tre gule kort etter 11 runder, eller 29 runder for den saks skyld, er nok til at du er så pøbel at du må stå over en kamp. Uansett, vi har fire spillere i fare: DFH, Grindheim, Wæhler og Larsen. Dette er spillere jeg vil se mot Rosenborg, mot Molde og mot Odd. Her er det bare å drite i å pådra seg kort med andre ord.

Dessverre er det ingen som har bursdag denne gangen, men vi er fortsatt ubeseira borte. En tredjedel unnagjort, to tredjedeler igjen. Det er nå det begynner. Det begynner med tre poeng i Stavanager.

Syng deg hes for Vål’enga!