Vilhjalmsson etter EM-bragden: - Det ble kaos i landet vårt

Nå håper RBK-spilleren å få bli med til EM-sluttspillet neste sommer.

ELLEVILLE TILSTANDER: Islands spillere (til høyre) feirer EM-plass etter kampen mot Kasakhstan søndag kveld. RBK-spiller Matthias Vilhjalmsson har et håp om å få bli med til sluttspillet i Frankrike.

LERKENDAL (adressa.no): Lille Island ble levnet små sjanser til å kvalifisere seg til EM da de ble trukket i samme gruppe som de tradisjonsrike fotballnasjonene Tsjekkia, Nederland og Tyrkia. Med to kamper igjen å spille av kvalifiseringen ble bomben et faktum, da de kvalifiserte seg for neste sommers EM etter 0-0 mot Kasakhstan.

— Det er helt sykt. Vi hadde håp og målsetting om å komme videre. Vi var nære VM sist, men at vi er klare når det er to kamper igjen er bare sykt og veldig stort, sier Rosenborgs islandske spiss Matthias Vilhjalmsson til adressa.no og forteller han er stolt på Islands vegne:

— Prestasjonen er veldig imponerende. Vi er 330.000 mennesker i landet og er allerede klare for EM. Det er første gang i historien og jeg tror islendingene har festet lenge i natt, sier han.

Les også

Politiet hørte ikke på statsministeren – kastet Island-heltene ut av bar

Nær ved å bli med til skjebnekampene

Vilhjalmsson mener hemmeligheten bak suksessen er en stor lidenskap og sult etter å lykkes, i tillegg til en blanding av veteraner og fremadstormende unggutter. Han håper at suksessen ikke stopper nå og at han selv kan spille en rolle i Frankrike neste sommer.

— Landslagsledelsen har vært i kontakt med både meg og Holmar (Örn Eyjolfsson). Det er god motivasjon for oss og vi var nære ved å komme med i troppen nå. Målsettingen er å bli med i mesterskapet. Det er ni måneder til EM og da er det deilig å gå inn i vinteren og jobbe steinhardt for å nå det målet, sier han.

STOLT: Matthias Vilhjalmsson er stolt over EM-klare Island og drømmer om å få bli med til Frankrike.

28-åringen tror han har gode sjanser til å få drømmen oppfylt, dersom han holder seg skadefri og presterer på et høyt nivå. Det skal i hvert fall ikke stå på mulighetene til å vise seg frem utover høsten. Rosenborg har flust av viktige kamper fremover, deriblant seks gruppespillkamper mot internasjonal motstand i Europaligaens gruppespill.

Les også

«Det er noe vakkert med dette laget. De spiller som én mann.»

Skal gi alt

— Det var en av grunnene til at jeg ville komme hit: For å konkurrere i alle turneringer og kjempe om titler. Det er stor konkurranse på Island. Alle har prestert godt, så det blir vanskelig, men motivasjonen min er krystallklar. Det vil bety alt for meg å spille i EM. Det er første gang vi er med i et sluttspill og det var helt kaos i landet vårt etter at det ble klart. Det hadde vært utrolig gøy å være med og jeg er villig til å gi alt for å komme dit, sier Vilhjalmsson.

Hans lagkamerat og landsmann Holmar Örn Eyjolfsson deltok ikke på mandagens trening på grunn av en trøblete ankel, men skaden er ikke så alvorlig at Stabæk-kampen på søndag står i fare. Eyjolfsson har vært solid for RBK i år og Vilhjalmsson tror at også midtstopperen er høyaktuell for en plass i EM-troppen.

— Holmar er også veldig nærme. Island har bare sluppet inn tre mål i kvalifiseringen og holdt nullen i seks av åtte kamper, og det er egentlig sykt. Han er en av våre fremtidige stoppere og han har alle muligheter til å bli med i EM.