Fotball

Norge scorer like ofte som Armenia

<br></br><br></br><p><strong>ROTTERDAM:</strong> — Ja, det er flaut, sier Grindheim.</p><br></br><br></br><p><br></br> <strong>LES OGSÅ: <a href="/vm/article141371.ece" target="_self">Iversen ute</a></strong> <strong>| <a href="/landslaget/article141346.ece">Burley jublet for uavgjort</a></strong> <strong>| <a href="/landslaget/article141353.ece">Flytrøbbel for Drillos</a></strong> <strong>| <a href="/landslaget/article141347.ece">Fevang håper å spille</a></strong> <strong>| <a href="/landslaget/article141332.ece">Hangeland raser mot Pandev</a> | <a href="/landslaget/article141339.ece">Drillo skuffet og ergerlig</a> | <a href="/landslaget/article141337.ece">Carew sint på dommeren</a> | <a href="/vm/article141322.ece">England nærmer seg VM</a> | <a href="/vm/article141333.ece">Finland snudde mot lilleputten</a> | <a href="/vm/index.jsp?stats=true&amp;type=seasontable_single" target="_self">Norge fortsatt sist - sjekk tabellen</a></strong></p>

ROTTERDAM, NEDERLAND 20090607:Christian Grindheim på vei inn til fotballandslagets trening i Rotterdam søndag ettermiddag. Norge møter Nederland i VM-kvalifiseringskamp i fotball onsdag.Foto: Erlend Aas / SCANPIX Foto: Aas, Erlend

 • Olav Rege Olsen
  Olav Rege Olsen

Fire kamper ut i VM-kvalifiseringen er Norge trygt plassert nederst på tabellen i gruppe ni med tre poeng. Like lite hyggelig lesning er antall scorte mål.

Etter 0-0 mot Makedonia og Skottland, 0-1-tap hjemme for Nederland og 2-2-kampen på Ullevaal mot Island står landslaget bokført med to nettkjenninger på 360 minutter med fotball.

En titt på de andre gruppene viser at Norge er like effektive som blant annet Armenia. De ligger sist i gruppe fem og har scoret tre mål på seks kamper. Et snitt på 0,5 mål er det samme som Norge har.

Grindheim er flau

— Du kan godt si at det er litt flaut. Det er selvfølgelig alt for dårlig, sier Christian Grindheim.

Midtbane-mannen har spilt i alle de fire kvalifiseringskampene og innser at landslaget har mye å gå på offensivt.

- Vi skaper for lite sjanser og scorer for lite mål. De gangene vi har muligheten, får vi ikke satt ballen i mål, sier Grindheim.

Mot Makedonia var John Carew nærmest, med sin kjempesjanse i den 1. omgangen. Det var også Norges eneste mulighet i kampen.

- Ser hvor skoen trykker

— Vi må først komme til muligheter før vi kan score mål, sier Carew, som følte han ble vel alene på topp for Norge lørdag.

- Til tider ble jeg litt alene. Det var vanskelige forhold utover i oppgjøret, sier Carew.

Samtidig som målene er få er Norge et av de gjerrigste lagene i gruppespillet. I løpet av fire kamper har landslaget kun sluppet inn tre mål.

— Det er ikke vanskelig å se hvor skoen trykker. Vi må begynne å skape flere sjanser og sette dem, sier Grindheim.

Les alt om landslaget her!

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Ciljan: - Det sa bare stopp

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Kaptein Brede skal bidra &ndash; fra sidelinjen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Drillo kan fortsatt håpe

 4. FOTBALL
  Publisert:

  VM-håpet druknet

 5. FOTBALL
  Publisert:

  - Vi må ha endringer nå

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Carew blir kaptein