Fotball

Christer Kleiven føler seg lurt av Stabæk

<p>Mener han ble lovet en sterkere Stabæk-stall da han signerte for ett år siden.</p>

Drammen 20121118.Stabæk-kaptein Christer Kleiven (t.h.) og Veigar Páll Gunnarsson ser skuffet ut etter at Strømsgodset scoret det første målet under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Stabæk på Marienlyst stadion søndag kveld.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
 • Pål Wollebæk Jørgensen

— Jeg er veldig kritisk til hvordan vi startet sesongen. Det ble sagt at vi skulle hente inn klare forsterkninger. Det ble ikke gjort, sier Christer Kleiven til Fædrelandsvennen.

Det er allerede en måned siden Bærum-klubben rykket ned fra eliteserien. Søndag tapte laget sin 23 seriekamp for året da Strømsgodset sikret sølvmedaljene i eliteserien.

Kleiven forteller at da han signerte for bærumsklubben forrige vinter ble han lovet av trener Petter Belsvik at det skulle komme flere solide eliteseriespillere til klubben. Det skjedde ikke før Stabæk hentet forsterkninger i sommer, da blant annet klubblegenden Veigar Pall Gunnarsson kom tilbake fra Vålerenga. Da var klubben allerede akterutseilt i eliteserien.

Ikke som ventet

— Laget vi hadde i starten av sesongen var ikke godt nok. Det var for mange unge uten rutine. Jeg synes Stabæk er en fin klubb med mange fine folk, men det ble ikke som jeg hadde tenkt, sier Kleiven.

- Føler du deg lurt?

- Det er jo kanskje litt rart å si nå, like etter at sesongen er over. Men jeg føler meg litt lurt ja. Og det har jeg gitt beskjed om til Petter Belsvik, svarer Kleiven, som mandag evaluerte sesongen sammen med lagkamerater og trenere.

— Christer har ingen grunn til å føle seg lurt. Da vi hentet ham, håpet vi at vi skulle kunne bygge et så godt lag som mulig, men økonomien var meget anstrengt, og vi hadde rett og slett ikke råd til å hente mange klare forsterkninger. Uansett fikk ikke Christer noen garantier, verken skriftlig eller muntlig, sier Stabæk-trener Belsvik.

- Så Kleiven skrev ikke under på falske premisser?

— Absolutt ikke, svarer Belsvik.

Vil ikke spille i 1. divisjon

Christer Kleiven ønsker ikke å fortsette i Stabæk etter nedrykket.

- Jeg har lyst til å prøve noe nytt. Jeg har ikke lyst til å spille i 1. divisjon, konkluderer den tidligere Start-spilleren, som neppe er aktuell for gamleklubben.

Med Solomon Owello, Sondre Tronstad og Henrik Dahlum i stallen har Mjelde trolig sine offensive midtbanespillere i 2013. — Jeg vet ikke hva som skjer nå. Jeg skal ha ferie og Stabæk starter opp igjen 7. januar, sier Kleiven som har kontrakt ett år til, men som mener han har en åpning i kontrakten om at Stabæk skal legge til rette for klubbskifte ved nedrykk.

Heller ikke dette er Petter Belsvik enig i.

- Christer har en standard avtale. Ingen har klausuler om at de kan gå ved nedrykk. Vi har overholdt vår avtale i forhold til Christer og forventer at han gjør det samme overfor oss. Per dato har vi 15 spillere på kontrakt for neste år. Jeg ønsker å beholde flest mulig av dem, men alle spillere er til salgs dersom prisen er riktig, sier Belsvik.

PS ! Odd Grenland er en av klubbene som har vist størst interesse for Kleiven ved tidligere anledninger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5