Skandalemål i Bundesliga

Headet i nettveggen — fikk godkjent målet.

Reprisene viste at ballen gikk i nettveggen, uten at dommeren fikk det med seg.
PUSSIG: Stefan Kießling fikk godkjent et mål han strengt tatt ikke skulle ha hatt.

Det var i Bundesliga-oppgjøret mellom Tarik Elyounoussis Hoffenheim og Bayer Leverkusen det skjedde.

Bayer ledet allerede 1-0 ved halvspilt annen omgang da Stefan Kießling fikk hodet på en corner og forsøkte å score. Headingen gikk i nettveggen, men ballen snek seg inn gjennom et hull i nettet.

Mens Kießling snudde seg bort i vemmelse over den brente sjansen, godkjente dommer Dr. Felix Brych det hele som scoring.

Hoffenheims sportslige leder Alexander Rosen var rasende etter kampen.

— Vi skal definitivt klage inn målet. Det var ikke mål. Det er skandaløst, sa han til Sky.

Nå spekuleres det allerede i Tyskland om at kampen kan bli spilt på nytt. Det skjedde nemlig i 1994, da et tilsvarende mål ble godkjent i en kamp mellom Bayern München og Nürnberg.

— Vi vil ha omkamp, sier Elyounoussi til VG.

- Pinlig for Kießling

Petter Bø Tosterud kommenterte kampen for Eurosport. Han var, som de fleste andre, helt sjokkert.

– Der er det sprøeste jeg har opplevd som kommentator og uten tvil det tristeste. Det er pinlig at en stor stjerne som Kießling er involvert i noe sånt. Han ser først at han bommer og så kommer lagkameratene bort og gratulerer ham, så spiller han bare med og jubler, sier Tosterud til Aftenposten.no.

– Med en gang trodde jeg ikke ballen var inne, men så kom alle stormende mot meg og klemte meg. Jeg ble overrasket over at ballen hadde gått i mål, sa Kiessling ifølge DPA.

Leverkusen inntok tabelltoppen på bakgrunn av denne 2-1-seieren.

– Det er er lite hull i nettet som ødelegger hele kampen. Min klare mening er at kampen bør spilles på nytt. Det skal ikke skje, og det er en skandale at det dømmes mål, sier Tosterud.

På Twitter var folk kjappe med å sammeligne scoringen med det en annen Leverkusen-spiss, Arne Larsen Økland, gjorde i 1981, da han fikk et mål godkjent på samme vis, men gikk til dommeren og sa det ikke var scoring.

– Man kan ikke sammenligne dette direkte med Arne Larsen økland. Her står det 1-0 og kampen vipper. Med Økland var stillingen allerede 3-0. Konsekvensen er at Leverkusen overtar serieledelsen, sier Tosterud.

- Hvis målscoreren ser at det er feil, så skal han så klart si ifra til dommeren, sier Økland til Dagbladet.