Fotball

Skullerud vil ikke sammenlignes med Solskjær

Tor Ole Skullerud overgår forgjenger Ole Gunnar Solskjær med cupfinaleseier mot Odd.

Tor Ole Skullerud hadde store sko å fylle da han overtok etter Ole Gunnar Solskjær, men har bestått med glans.

I sine tre år som manager i Molde ledet Solskjær klubben til to seriegull og ett cupmesterskap. Men aldri «the double», som Skullerud kan sørge for i sin første sesong i MFK.

— Det som var, var veldig bra. Hva som eventuelt har tatt oss videre, kommer fra vår måte å se ting på. Men det hadde de også før. Jeg liker ikke å sammenligne slik. Det blir litt galt. Jeg forholder meg til det jeg gjør. Molde FK har de siste fire årene fått til ekstremt mye. Det har vært jobbet godt over mange år, sier Skullerud til NTB.

Seriegullet var aldri truet. Søndag venter cupfinale mot Odd, laget som lenge var det eneste som til en viss grad hadde heng på Molde. Til slutt skilte elleve poeng fra Molde til Rosenborg på andreplass, mens Odd ble treer - 13 poeng bak.

— Jeg er usedvanlig stolt over det prosjektet vi har fått til i 2014. Så får andre enten anerkjenne eller mene hva de vil om det. Noen kaller oss «kjøpelag», men vi driver i aller høyeste grad med utvikling av spillere og jobber knallhardt for resultater. Det har vi lyst til å krone med cupmesterskap. Det har vært en fantastisk reise, sier Skullerud.

Les også

- Fagermo betalte i dyre dommer og hentet dyre spillere til klubben

Dro unna mas

Han har tatt med seg Molde til Berlin i oppkjøringen før søndagens kamp på Ullevaal stadion.

— Vi tenker helt vanlig og forbereder oss til en vanlig fotballkamp. Vi prepper i Berlin for å få fred og ro og trener på det vi skal. Hva vi trener på, er ikke sånn som jeg deler med så mange. Uten at vi driver med så himla mye hemmelig. Det er like mye for å komme vekk, sier Skullerud.

MOLDE-SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær vant to seriemesterskap og ett cupgull med Molde.

Han følger en gammel suksessoppskrift fra tiden i Vålerenga.— I 2008 dro vi vekk med Vålerenga. Riktignok ikke lengre enn til Sarpsborg, men det er ikke uvanlig. Jeg tror det er veldig viktig for hele gruppa å komme vekk. Det er sosialt og fint. En får kjenne på gruppementaliteten, sier Moldes suksesstrener.

Les også

MFK bytter kjötbullar med bratwurst

Forventninger i hele år

— Dere var best gjennom hele seriesesongen, men gnager det at én feil kan være nok til å velte cupdrømmen?

— Ingenting gnager. Jeg tenker ikke i de baner. Vi har ledet serien i nesten hele år. «Alle» utropte oss til seriemestere i ferien. Vi har fløyet rundt med forventninger og press i hele år. Det er omtrent det samme søndag. Vi har taklet det fint i hele år, sier Skullerud.

MFK ødela Dag-Eilev Fagermos sølvdrømmer med 2-0 hjemme mot Skien-laget i siste serierunde.

— Vi vant hver vår kamp i serien. Det har vært jevne matcher. Odd har vært veldig gode i år, lyder rosen fra Skullerud.

- Men dere i Molde er favoritter.

— Det tenker jeg ikke så mye på. Men jeg har veldig tro på dette laget her, spillerne og den troppen jeg rår over. Får vi ut det vi er gode for, vinner vi igjen, sier mannen som ledet Norge til bronse under U21-EM i fjor. (©NTB)

Les også

 1. Hertha Berlin vil ha Forren

 2. Wiggen: - En artig utfordring

 3. Flere ser norsk TV-fotball 

Eliteserien

SVUTMP
1Viking7511146816
2Lillestrøm6420124814
3Molde6312117410
4Sarpsborg 085311106410
5Vålerenga630379-29
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tor Ole Skullerud
 3. Ole Gunnar Solskjær
 4. Molde FK