Fotball

Bruttern: - Vi har ingenting i Europa å gjøre

Kåre Ingebrigtsen mener kveldens 1-2-tap var årets svakeste prestasjon på Lerkendal.

Snipp, snapp, snute. Kåre Ingebrigtsen må konstatere at det ikke blir europacup på Lerkendal i høst.
  • Marius Dahl

Rosenborg — Austria Wien 1-2 (0-0), 2-4 sammenlagt

— Alle rosenborgere har grunn til å være skuffet, dette er ikke godt nok, sier Rosenborg-treneren etter at drømmen om Europa røk.

Les også

Rosenborg ute av europaliagen

For fire uker siden mistet Rosenborg — på overtid - muligheten til å kvalifisere seg til Mesterliga-spill da 2-1 ble til 2-4 sammenlagt mot kypriotiske Apoel.

Christian Gytkjær tente et håp for trønderne med sin straffescoring.

De smertefulle sifrene gjentok seg da Austria Wien for andre gang på en uke slo Rosenborg 2-1 torsdag kveld. Dermed blir det heller ikke Europa League-gruppespill denne høsten.— Det er forferdelig, vi hadde veldig lyst til å være med i Europa. Vi må prestere bedre, dette er noe av det dårligste vi har prestert på hjemmebane, slår Ingebritsen fast.

- Må erkjenne at vi ikke er gode nok

— Det handler om erfaring fra slike kamper. Vi ser preget ut og det ser ut som vi føler på at dette er viktig, utdyper han.

Eliteseriens suverene serieledere må bite i seg at de ikke er gode nok for gruppespill. Det klarte ikke Rosenborg heller i 2013 eller 2014. — Vi var veldig nære mot Apoel og da hadde vi vært bedre. Mot Austria Wien må vi erkjenne at vi ikke har vært bra nok. Vi har ingenting i Europa å gjøre når vi ikke kvalifserer oss, sier RBK-treneren.

- Burde ha klart det

— Vi burde ha klart det, for vi har såpass bra spillere selv om vi har et par spillere ute med skadet, slår han fast.

Tjue minutter før full tid smalt avgjørelsen da Olarenwaju Kayode sprang gjennom Rosenborg-forsvaret og avgjorde kampen med sin 1-2-scoring. Da skjønte hele Trøndelag og hele Norge at ingen norske lag spiller Europacup denne høsten. Etter 0-0 til pause tok Austria Wien ledelsen på en dødball etter 54 minutter, før Christian Gytkjær utliknet på straffe like etter.

Tapet var fortjent og østerrikerne hadde gode muligheter også i første omgang.

Dårlig stemning

— Vi starter ganske bra, men så blir vi litt preget og stresset av at de får noen overganger på oss. Andre omgang starter bedre og vi har egentlig kontroll etter at vi utlikner. Så slipper vi til en overgang og da er det egentlig slutt, sier Ingebritsen.

- Hvordan er stemningen i garderoben nå?

— Det er vel ikke så vanskelig å tenke seg hvordan stemningen er. Vi er skuffet over oss selv, at vi ikke var gode nok, sier han.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK