Fotball

Aalesund tok sterkt poeng i seksmåls-thriller

Aalesund og Haugesund delte poengene i en spennende 3-3-kamp.

 • NTB

Aalesund 3-3 Haugesund

Peter Orry Larsen noterte seg for sin 25. fulltreffer totalt i eliteserien for Aalesund da laget spilte 3-3 mot Haugesund søndag.

Larsen kom inn etter 62 minutter og brukte ti minutter på å markere seg i form av scoring. Scoringen så ut til å bli kampens siste, men et nydelig frisparkmål signert Haris Hajradinovic sørget for 3-3 og ett poeng til hvert av de to lagene.

Aalesund fikk med seg ett poeng i en spennende 3-3-kamp mot Haugesund. NTB Scanpix

Hjemmelaget, som ikke hadde stort å spille for, kom under etter 20 minutter da et innlegg fra venstre spratt foran keeper Andreas Lie. Haugesund-spiss Torbjørn Agdestein utnyttet nølingen hos hjemmelaget og pirket ballen over linjen til 1-0.Kun seks minutter senere ble hjemmelaget tildelt et straffespark da FKH-kaptein William Troost-Ekong felte «Mos». Spissen tok straffesparket selv og var sikker fra ellevemetersmerket.

Les også

Molde sendte Stabæk nærmere nedrykksstupet

Skjerve-scoring

Men der Troost-Ekong ble syndebukk i eget felt, var han sterkt delaktig i Haugesunds 2-1-scoring i motsatt felt etter halvtimen spilt.

Etter at en corner ble reddet på strek, fikk kapteinen hodet på ballen og headet den på tvers. Der dukket Vegard Skjerve opp og headet inn 2-1 til gjestene.

Dommer Martin Lundby hadde imidlertid ikke pekt på straffemerket for siste gang. Etter 55 minutter dømte han straffe til Haugesund for annen gang da Filip Kiss ble straffet for holding inne i feltet. «Mos» gikk for sin annen straffescoring, men det svake forsøket ble reddet av Haugesund-keeper Andreas Bråtveit. Returen falt imidlertid i beina på AaFK-spissen som ikke kunne unngå å sette sin egen retur i mål til 2-2.

Les også

RBK senket av Storflor da Godset-legenden tok farvel

Larsen nær dobbel

Etter 3-2-scoringen til Orry Larsen, var samme mann nære å sette sitt annet for dagen da han forsøkte å skru ballen i lengste hjørne. Bråtveit avverget imidlertid forsøket, og i stedet var det Hajradinovic som scoret i andre enden på et nydelig frispark.

Resultatet gjør at Aalesund ligger på niendeplass med 39 poeng, mens Haugesund må vinke farvel til medalje i eliteserien. Laget er på femteplass med 45 poeng før den siste serierunden. (©NTB)

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesund FK
 3. FK Haugesund

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Horneland: − Vi var heldige som fikk med oss ett poeng

 2. FOTBALL

  Haugesund-treneren etter uavgjort: - Misfornøyd med uttellingen

 3. FOTBALL

  Viking-seieren glapp i sluttminuttene

 4. FOTBALL

  Hoff erstatter Riise i startelleveren

 5. FOTBALL

  Haugesund jakter fortsatt medalje: - Det er i toppen vi skal være

 6. FOTBALL

  Endte rekken med tap: Innbytteren sikret svært viktig Brann-seier