Fotball

«Hvis Viking skal bli topp fem bør de slå Start»

BLOGG: Vår Viking-blogger er livredd for en kamp der begge lag står og føler på hverandre.

Johan Selvig, Viking-blogger for Aftenbladet.
  • Johan Selvig

I fjor vant Viking komfortabelt med 3-0. Målscorere den gang var Vidar Nisja, Jon Dadi og årets kaptein Danielsen.

I morgen blir det viktig å gjenskape den prestasjonen. De møter et Start-lag som før sesongen ble tippet nedenom og hjem.

Det er det grunn til å forstå. Etter å ha berget plassen i fjor (så vidt) har de ikke blitt nevneverdig forsterket. Da vil de sannsynligvis få det tøft for å beholde tippeligastatusen etter 2017.

Les også

Meget alvorlig for Viking: Styret ber om 25 millioner kroner

Hvordan vil så kampen mot Start bli?

Jeg er livredd for at det blir en kamp der begge lag står og føler på hverandre , og der frykten for å tape er større enn ønsket om å vinne.

Jeg håper Viking går ut rett i strupen på Start, og setter en tydelig standard for resten av kampen.

Hvis Viking er aggressive, vil de få mange gode ballvinninger som gjør at de kan skape sjanser. Det relativt ferske Start forsvaret vil forhåpentligvis da bli stresset , og gjør feil på feil. Da vil en se at det er en viss forskjell på lagene i forhold til kvalitet.

Hvis Viking har som målsetting å gjøre det like bra som i fjor, må lag som Start beseires, både hjemme og borte.

Med 3 poeng her vil Viking stå med 7 poeng av 9 mulige etter 3 serierunder, noe som vil gjøre dem til et foreløpig topplag. En god start er alltid viktig, og særs viktig er det når en har et såpass ungt lag som det Viking har. Selvtilliten i laget vil da være høy, og troen på at en kan vinne hver kamp vil også stå sentralt.

Les også

  1. Viking nær forsterkning før vinduet stengte

  2. Aftenbladet-sporten: Nå bør Bytyqi få sjansen

Spillernes fokus mot det sportslige har blitt satt på en prøve denne uka. Stridigheter intern i Viking mellom styret og aksjonærene har fått mye spalteplass.

Dette påvirker selvfølgelig også spillerne. Ingen liker å få høre at det stilles spørsmål om likviditet og betalingsevne hos ens arbeidsgiver. Det er lett å si for oss utenforstående at spillerne skal fokusere på det sportslige, og at de bør være såpass profesjonelle, men slik er det jo ikke, Vi mennesker blir på et eller annet vis påvirket av det som skjer rundt oss, enten det er godt eller dårlig. Økonomisk usikkerhet vil påvirke, men nøkkelen er i hvilken grad.

Hvis det sportslige apparatet klarer å samle lagets fokus på sitt miljø, og bygge en sterk gruppe, kan en faktisk komme styrket ut av slike situasjoner.

Jeg tror at det apparatet Viking har rundt laget i dag, er såpass dyktige menneskekjennere at laget kan komme styrket ut av denne situasjonen. Kjelle og Ian bør bruke anledningen til å skape et samhold der laget kjemper sammen i tykt og tynt, selv om det stormer rundt klubben. Denne vi-følelsen vil fort medføre at spillere står opp for hverandre og kamper vipper i Vikings favør. Det tror jeg faktisk vi vil se tendenser til allerede i morgen mot Start.

Jeg er ganske sikker på at emisjonen kommer på plass, og Viking vil kunne fortsette med elitesatsingen. Da er ingenting bedre enn å ha et bra utgangspunkt i bunn.

Viking vil etter kampen i morgen stå med 7 poeng, og etter 3 serierunder vil de lede tippeligaen foran Molde og Odd.

Da forventer jeg minst 12000 tilskuere på Viking-stadion 10 april mot Odd.

svp://1001213?view=fvn

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK