Fnyser av fyllebråket

<p><strong>LA MANGA:</strong> Fyllehistoriene har rystet La Manga nylig, men Start-trener Stig Inge Bjørnebye (37) garanterer at egne spillere vil holde seg langt unna trøbbel.</p>

Fotball , 31. juli 2006 , Tippeligaen , Lyn - Start, Stig Inge Bjørnebye
  • Øyvind Brenne

— Mekanismene som slår inn ved pianobaren når norske fotball-lag kommer for å opprettholde harry-kulturen skjønner jeg meg ikke på. Dette skjer på såkalte rene frikvelder, som jeg heller ikke forstår meg på, sier Bjørnebye til fvn.no.

Mens Kasey Wehrman brøt LSKs alkoholforbud, Bjørn Helge Riise kom i karaoketrøbbel og Lyns Dylan Macallister havnet i håndgemeng på La Manga nylig, har Start-spillerne holdt seg unna skandalene.

Nå har laget vært mer enn to av totalt tre uker på treningsleir, og trener Bjørnebye innrømmer at det er en utfordring å få tiden til å gå utenfor øktene.

— Foreløpig er det ikke tegn til brakkesyke, og jeg synes spillerne er flinke til å holde fokus. Men det er klart at det er en utfordring å være så lenge hjemmefra, sier treneren, som lar spillerne bestemme fritiden sin selv.

Ingen fellesutflukter

— Tiden får de disponere selv. Jeg tror ikke stemningen blir god av å klemme alle inn i en buss for å se på noen grotter. Dette er voksne gutter som tar ansvar.

— Så du frykter ikke at Start-spillerne skal forårsake trøbbel på La Manga?

— Det skjer ikke i Start. Og da slipper jeg også å frykte noe, sier Bjørnebye bombasitisk.

Ok for spillerne

Spissen David Nielsen synes det var lurt å bli en uke ekstra på treningsleir.

— Det er fint å få gode treningsforhold, så beslutningen om å bli var lur. Men det er klart at vi lengter hjem, sier Nielsen.