Van Gaal før Cambridge-møtet: - De har fem-seks spillere som er over 1,9 meter

Manchester United er enorme favoritter borte mot lille Cambridge. Likevel spår manager Louis van Gaal en tøff kamp.

Luis Van Gaal tar ingenting for gitt mot Cambridge.
  • 100% Sport

United møter fredag kveld det lavest rangerte laget av dem som er igjen i FA-cupen. Van Gaal tror Cambridges fysiske spill kan skape trøbbel.

— Det er alltid tøft å spille mot svakere lag. Tirsdag tapte for eksempel PSV Eindhoven, serielederen i Nederland, for treerlaget i 1. divisjon (Roda). Dette skjer også i FA-cupen. Det vil alltid være overraskelser, men jeg håper ikke vi blir et offer for det.

— Cambridge spiller en fotball som er veldig direkte og med mange langballer. De har fem-seks spillere som er over 1,9 meter, og de vil gjøre det vanskeligere for oss i forsvar. Gode forberedelser er derfor veldig viktig. Det blir ikke lett å slå Cambridge United, sa van Gaal under torsdagens pressekonferanse.

Siste tittelsjanse?

Nederlenderen bekreftet at spissen Robin van Persie og backen Luke Shaw er skadefrie før cupoppgjøret. Duoen mistet sist helgs 2-0-seier over Queens Park Rangers.

Stopperne Chris Smalling og Johnny Evans er derimot ute med skader. Det samme er Ashley Young.

De har fem-seks spillere som er over 1,9 meter.

Manchester United har ikke vunnet FA-cupen siden 2004. Turneringen er høyst trolig storklubbens siste mulighet til å vinne et trofé denne sesongen. I serien er rødtrøyene kraftig på etterskudd (12 poeng bak Chelsea), mens det i august ble umiddelbar ligacupexit mot 1.-divisjonslaget MK Dons.

Les også

- Valdés får United-debuten i FA-cupen

Verdsatt turnering

Van Gaal har vunnet cuptitler i Nederland, Spania og Tyskland. Han mener det er noe helt spesielt med den engelske FA-cupen, verdens eldste klubbturnering.

— Atmosfæren er annerledes. Her er cupen veldig viktig for fansen og spillerne. De er forskjellen. Greit, i Tyskland vil det være fantastisk om du vinner cupen, men ikke i samme grad som her.

— Det er også flere folk på kampene. Selvsagt er det fulle tribuner når du møter Barcelona eller Atlético Madrid, men det er ikke mange slike cupkamper i Tyskland eller Spania, forklarer van Gaal.

Dette er øvrige kamper i FA-cupens 4. runde:

  • Lørdag: Blackburn - Swansea, Birmingham - West Bromwich, Cardiff - Reading, Chelsea - Bradford, Derby - Chesterfield, Manchester C. - Middlesbrough, Preston - Sheffield U., Southampton - Crystal Palace, Sunderland - Fulham, Tottenham - Leicester, Liverpool - Bolton.
  • Søndag: Bristol C. - West Ham, Aston Villa - Bournemouth, Brighton - Arsenal.
  • Mandag: Rochdale - Stoke. (©NTB)