Fotball

Solskjær sa nei til å bli sjef for Hangeland og Riise

Droppet flere Premier League-klubber før jul.

GILB_CardiffPressConf5.jpg
 • Trond Hustad
  Trond Hustad
  Rbnett

Flere engelske klubber og en annen europeisk klubb skal ha vist seriøs interesse for Ole Gunnar Solskjær i november og desember. Etter det Romsdals Budstikke erfarer var Fulham ett av alternativene.

Jol fikk fyken

René Meulensteen ble ansatt som assistent for Martin Jol i november. Bare tre uker senere fikk Jol sparken i Fulham, klubben til Brede Hangeland og John Arne Riise.

Brede Hangeland.

Etter det Romsdals Budstikke erfarer var Solskjær en av kandidatene til å ta over som manager, men han skal ha takket nei til videre samtaler.

Nå er Meulensteen ansatt som sjef i Fulham med United-legenden Ray Wilkins som trener. Meulensteen og Solskjær jobbet tidligere sammen i Manchester United og er nære bekjente.

Nederlenderen var tidligere trener i Brøndby der han jobbet sammen med René Skovdahl. Det var Meulensteen som anbefalte Solskjær å hente Skovdahl til Molde. Dansken er nå fysisk trener i Cardiff.

Les også

Derfor sa Eikrem ja til Solskjær

Frie tøyler

West Bromwich var også på managerjakt i denne perioden. Klubben skal ha vært i dialog med apparatet rundt Solskjær. Men verken WBA eller Fulham ville gi sin nye manager like frie tøyler som Cardiff var villig til da klubben kom på banen.

I den walisiske Premier League-klubben får Solskjær makt til å bygge opp sitt eget apparat. Så langt har han ansatt førstelagstrener Mark Dempsey, keepertrener Richard Hartis, fysisk trener René Skovdahl og speider John Vik.

I tillegg har Solskjær og agent Jim Solbakken hentet Magnus Wolff Eikrem, og Mats Møller Dæhli er på vei til klubben. Mame Biram Diouf er den tredje spilleren med fortid i Molde og Manchester United som skal være på vei til Cardiff.

Les også

 1. - Det var en «no-brainer» å velge Cardiff

 2. Gary Lineker: - Håper Solskjær får arbeidsro

 3. Solskjær var i dialog med fire engelske klubber

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Cardiff City
 3. Fulham FC