Fotball

Arsenal nærmer seg Champions League

Trenger bare én seier til for å sikre seg den viktige fjerdeplassen.

Olivier Giroud og Laurent Koscielny feirer sistnevntes scoring.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Arsenal hadde stålkontroll mot Newcastle og vant 3-0 hjemme på Emirates Stadium etter scoringer av Laurent Koscielny, Mesut Özil og Olivier Giroud. Özil og Giroud var kampens store spillere og gjorde for det meste som de ville mot middelhavsfarer Newcastle.

Mandagens resultat gjør at Arsenal ligger fire poeng foran Everton når to kamper gjenstår av sesongen. Dermed skal mye til for at de ikke kaprer fjerdeplassen som gir Champions League-spill.

Arsenal har igjen West Bromwich hjemme og Norwich borte, mens Everton tar i mot Manchester City på hjemmebane og avslutter med bortekamp mot Hull.

Frisparkmål

Fra tribunen kunne Ole Gunnar Solskjær se en rolig og usikker start på kampen, der en volley fra Mesut Özil var den eneste beholdnignen, før Laurent Koscielny sendte Arsenal i ledelsen etter 25 minutter. Et frispark ble slått inn fra Santi Cazorla og midtstopperen kastet seg inn rett foran Newcastle-keeper Tim Krul og pirket ballen i mål.

Kun en kjemperedning fra Krul hindret at Lukas Podolski doblet ledelsen med hodet noen minutter senere.

Feilaktig scoring

Utenom et langskudd fra Cheick Tiote hadde ikke Newcastle noe å stille opp med før hvilen. Arsenal derimot kom seg stadig oftere gjennom Newcastle-forsvaret og fem minutter før hvilen klarte ikke Krul å stå i mot lengre. Etter en herlig dobbelredning på to forsøk fra Olivier Giroud havnet ballen hos Özil som fra kort hold enkelt satte inn 2-0 forbi to forsvarsspillere som prøvde å blokkere på strek. Reprisene viste at tyskeren burde vært avblåst for offside.

Arsenal punkterer kampen

Newcastle var mer med på notene etter hvilen, men klarte ikke å skape noe trøbbel foran Arsenals mål. Yoan Gouffran kom seg gjennom Arsenal-forsvaret tolv minutter ut i omgangen, men avslutningen fra skrått hold gikk rett på keeper.

I stedet kombinerte Giroud og Özil igjen og punkterte kampen. Etter drøyt halvspilt omgang kom Özil seg rundt på venstrekanten og slå et perfekt innlegg til Giroud, som fra fem meter headet inn 3-0, utagbart for Newcastles keeper.

For Newcastle går resultatet kun på æren løs. De er ute av kampen om Europa-spill og de er heller ikke i fare for å rykke ned.

Sportsdøgnet

Premier League

SVUTMP
1Manchester City37286396247290
2Liverpool37278291256689
3Chelsea362010673314270
4Tottenham Hotspur372151164402468
5Arsenal37213135647966
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Arsenal FC
  3. Newcastle United FC
  4. Premier League