RBK med storseier - tok seg enkelt videre i Europa

Rosenborg bød på ny målfest i Eirik Hornelands første hjemmekamp i Europa.

RBK er videre i Mesterligaen.

ROSENBORG - LINFIELD 4–0 (6–0 sammenlagt)

Anders Konradsen med to nye scoringer og én scoring hver fra David Akintola og Pål André Helland.

Vips, så hadde Rosenborg gjort kål på de nordirske seriemesterne og vunnet 6–0 sammenlagt.

– Måten de har gjort det på imponerer. Det er to kamper der de har tatt det alvorlig, ikke noe slurv. De har gjort sakene enkelt for seg selv. Det er mye artigere å spille fotball når man angriper. Meget, meget bra gjennomført.

Slik oppsummerer RBK-legende Bent Skammelsrud kampen fra bua som Adressas ekspertkommentator.

  • Se målene fra RBKs målfest mot Linfield i videovinduet under:

Tre runder unna

De så et RBK-lag avansere uten problemer etter 2–0 fra første møte i Belfast.

– Det er sjelden Linfield taper så mye. De er ingen toppklubb, men dette er sterkt av RBK, fortsetter Skammelsrud.

På Lerkendal var det aldri noen tvil og nå er trønderne tre runder fra gruppespill i Mesterligaen. Om det er en urealistisk tanke, er de bare to seire fra gruppespill i Europa gjennom Europa League.

Etter de siste tids resultater, med seks seire på de siste sju seriekamper og lørdagens 5–1-nedsabling av Viking friskt i minne, er det en realistisk tanke.

– Alle spillerne virker som de er bedre trent og samspillet virket bedre enn i vår, sa ekspertkommentator Bent Skammelsrud underveis i kampen.

– Frem med kuleramma, folkens. Rosenborg er feststemt, supplerte Mortensholm.

Her feirer RBK-spillerne 1–0 over Linfield.

Reprise fra sist

Allerede etter to minutter kunne Rosenborg-supporterne juble da Birger Meling fikk tid til å prikke et innlegg på hodet til Alexander Søderlund, som styrte inn det noen trodde var ledermålet.

Skuffet måtte de se at den albanske linjemannen vinket for offside.

Rosenborg-supporterne har troen på målfest igjen når de tar turen på Lerkendal om dagen. Og med forrige ukes prestasjon i Belfast friskt i minne, samt lørdagens 5-1-seier over Viking, skulle det være håp for en skikkelig målfest i sommersola i Trondheim.

I 5-1-seieren glimtet spesielt Anders Ågnes Konradsen og Vegar Eggen Hedenstad til - og duoen var tidlig på jobb i onsdagens returkamp mot Linfield.

Linfield-kapteinen spiste gress

Etter tjue minutter landet en ny, flott Hedenstad-dødball på bakre stolpe, der Linfield-kaptein Jamie Mulgrew kom seg foran Marius Lundemo og hindret baklengs.

Den påfølgende corneren endte Mulgrew i bakken på og mens Linfield-bautaen spiste gress i sin 550. kamp for britene, headet Konradsen inn Hedenstads corner i sistnevntes 100. kamp for RBK.

Dessverre tok det tid å følge opp, men seks minutter etter sidebytte fant Pål André Helland samme Konradsen og nordlendingen doblet ledelsen med sitt fjerde RBK-mål på fire dager.

Helland var tilbake fra start for RBK.

Helland på godt og vondt

Samme Helland hadde så to kjempemuligheter til å legge på til 3-0. Først banket han et frispark fra 18 meter knallhardt i tverrligger, før ballen spratt på feil side av streken.

Så - tjue minutter før slutt - fikk han en flat og god pasning fra Gjermund Åsen som hadde brutt fint, men alene med Linfield-keeper Deane sviktet hemnværingen og traff bare gjestenes sisteskanse. På forsøk nummer to dukket innbytter David Akintola opp og headet inn 3-0.

Helland skulle få sin revansje og la på til 4-0 etter at Marius Lundemo og Anders Trondsen hadde funnet Akintola mutters alene ute på høyresiden. Nigerianeren fant Helland i boksen og enkelt sklei han inn 4-0.

– En profesjonelt gjennomført kamp, oppsummerte Skammelsrud.

Det er vanskelig å være uenig i det.