Ny HamKam-kollaps: Står fortsatt uten seier

Rotet bort nok en ledelse.

Marcus Pedersen scoret, men heller ikke denne gangen holdt det til seier for HamKam.

HamKam - KFUM Oslo 2–2

HamKam tok en tidlig tomålsledelse mot KFUM Oslo, men Hamar-laget som har gitt bort flere ledelser i sesongstarten og enda ikke hadde vunnet en kamp i årets 1. divisjon, måtte gi tapt nok en gang.

Marcus Pedersen ga laget 1-0 på straffespark og samme mann assisterte Tobias Svendsen som la på til 2-0 etter bare 24 minutter, men et opprykksjagende Kåffa hadde ingen planer om å gi seg.

Olav Øby scoret 53 minutter ut i kampen, der HamKam gjorde alt de kunne for å endelig forsvare en ledelse. Men etter 79 minutter var Øby presis igjen da han lekkert satte inn en volley. Da endte det med 2-2 og HamKam må fortsatt jakte etter sin første seier i 1. divisjon.

– Jeg står igjen med en uggen og dårlig følelse etter at kampen er ferdig. Nå er vi helt sist og det blir jo en kamp for å overleve der nede. Vi får ta det at vi er der, og så får vi bygge videre. Vi tapte i hvert fall ikke på slutten og får ta med oss det poenget vi fikk, sa Marcus Pedersen til Eurosport etter kampen.

Les også

Brann-treneren ferdig: Avsluttet pressekonferansen med å sitere Max Manus

Syvende strake for TIL

Sakarias Opsahl ble dagens store helt for Tromsø, med sin avgjørende 1-0-scoring i en tøff bortekamp mot Åsane. I Hamar mistet hjemmelaget ledelsen igjen.

Tromsø skjøt hele tre ganger i stolpen, men så ut til å gå på sitt første poengtap i 1. divisjon denne sesongen. Men nok en gang trakk finnmarkingene det lengste strået, da Sakarias Opsahl sørget for 1-0 minuttet før slutt.

Tromsø jublet for en sen avgjørelse mot Åsane.

Den innlånte Vålerenga-spilleren ble byttet inn for Daniel Berntsen etter 77 minutter og brukte ikke lang tid på å sikre tre nye poeng til Tromsø, som står med full pott etter sju kamper.

Målet var likevel mer av det heldige slaget, da en corner ble stusset mot den høyreiste unggutten. Han ble nærmest truffet av ballen i ryggen før den trillet i mål.

Grødem-magi

Serielederne har nå et forsprang ned til Ranheim på 2.-plass, som tapte 1-2 borte mot Sandnes Ulf.

Magnus Grødem har vartet opp med nydelige frisparkmål og godt spill i sin første sesong i Sandnes, og imponerte nok en gang i kampen mot opprykksjagende Ranheim.

Etter 39 minutter tok 21-åringen ballen ned på brystet ved hjørnet av 16-meteren og skrudde nydelig inn 1-0-målet i bortre hjørne.

Ranheim utlignet ved Martin Lundal etter 70 minutter, men Kent Håvard Eriksen hadde andre planer og avgjorde kampen i det 85. minutt. Angrepsspilleren var oppvakt da en corner falt ned foran han og 29-åringen kunne prikke inn 2-1 som også ble sluttresultatet.

Sandnes Ulf er oppe på 3.-plass med 14 poeng, bare ett poeng bak dagens motstander som blir stående med 15.

Ny toppscorer

Mats Lillebo ble skjøt seg opp til toppen av toppscorerlisten med sine 2 mål mot Jerv. Det medførte også 2-0-ledelsen, men hans Stjørdals/Blink ga fra seg tomålsledelsen i løpet av kampens siste 20 minutter. Pibe scoret igjen og Mathias Wichmann satte inn utligningen etter 75 minutter.

Lillebo er toppscorer med totalt seks fulltreffere, en mer enn blant annet Pedersen og Grødem som scoret igjen mandag.

Grorud ble liggende under mot Ull/Kisa, men vant til slutt 3-1, med det siste målet helt på tampen.

Raufoss og Strømmen spilte uavgjort 1-1, tross et stort press og en kjempesjanse for hjemmelaget Raufoss før slutt.

Uavgjort 1-1 ble det også for Kongsvinger mot Øygarden.

(©NTB)