Kritisererer ansettelsen av Solskjær i Cardiff

Dave Jones mener at jobben burde ha gått til en med mer erfaring.

Dave Jones.
  • Roar Lyngøy

Jones var selv Cardiff-manager fra 2005 til 2011, og tok klubben til Wembley tre ganger.Han er klar på at Cardiff burde ha gått for en mer erfaren manager i januar da klubben ga Malky Mackay sparken. I stedet hentet man altså Ole Gunnar Solskjær fra Molde.

Oppgaven hans var å berge Cardiff fra nedrykk. Det gikk ikke – lørdag var nedrykket et faktum.

— Noen ganger mener klubblederne at det er best å hente trenere langt utenfra med kunnskap. Men det er en tøff oppgave hvis man ikke har mye erfaring fra Premier League og penger til å hente spillere, sier Jones til BBC, ifølge Wales Online.

— Tony Pulis, Mark Hughes og Steve Bruce har alle gjort en fantastisk jobb; de har kjennskap til divisjonen og de skjønner hvordan det fungerer i denne ligaen. De kjenner spillerne og vet hva som skal til for å gjøre det bra, sier Jones.

Wales Onlines «skyld-barometer» inviterer leserne til å stemme på den de mener har mest skyld i at Cardiff har gjort det så dårlig. Mandag formiddag hadde Solskjær kun fått 10 prosent av stemmene. Eier Vincent Tan kommer dårligst ut med 43 prosent, mens Malky Mackay får 34 og spillerne 13 prosent.

- En kriger

Les også

Nedrykksstriden i Premier League kan havne i retten

Cardiff avslutter sesongen med hjemmekamp mot Chelsea til helgen. Så langt har det ikke kommet noen klare indikasjoner på at Solskjær får sparken. Han sa etter Newcastle-kampen lørdag at han ønsker å ta Cardiff opp igjen på første forsøk.

— Jeg klarte ikke å gjøre den jobben jeg hadde håpet å gjøre. Å innse at vi rykker ned er svært skuffende. Det er nok den verste nedturen i min karriere. Men jeg er en kriger, selv om det kanskje ikke ser slik ut, sier Solskjær.

— Jeg har aldri gitt opp. Vi må bare vise at vi kan rykke rett opp igjen.

Vil ha blåfargen tilbake

For Cardiff-fansen har sesongen vært en sammenhengende nedtur. De var i harnisk da eier Vincent Tan valgte å bytte ut klubbens tradisjonelle blåfarge med rødt.

Les også

Solskjær: - Hvorfor skulle ikke jeg være riktig mann?

Nå krever fansen at Cardiff tar tilbake blåfargen, skriver Wales Online.

— Hvis Tan fortsetter med å ignorere fansen er det uunngåelig at protestaksjonene vil fortsette neste sesong, heter det i en uttalelse.

— Tan bør ha lært at kundene alltid kommer først. Kundene her er fansen av Cardiff City, og mange av dem har fulgt klubben gjennom tykt og tynt i flere tiår.

SPORTSDØGNET