Gamst skryter av TILs matchvinner: - Det er en grunn til at folk prater varmt om Mikael

Mikael Norø Ingebrigtsen avgjorde for andre kamp på rad for TIL i går kveld. Det ble lagt merke til på tribuneplass av veteran og mulig nye lagkamerat Morten Gamst Pedersen.

SKRYTER AV UNGGUTTEN: Morten Gamst Pedersen (innfelt) var på plass i Bodø for å se Tromsø mot Glimt fredag kveld. Mikael Norø Ingebrigtsen avgjorde kampen.

19-åringen, som slo igjennom i eliteserien i fjor, var på rett plass til rett tid da han scoret kampens eneste mål i treningskampen mot Bodø/Glimt i går kveld. Som mot Alta for en drøy uke siden var det dermed Ingebrigtsen som sto fram i målprotokollen for Gutan.

— Det var en kjempefin scoring av Mikael. Litt frekt i stilen, og han tør å være litt rapp i avslutningene, sier Gamst Pedersen som fra rad to så 19-åringens matchvinnermål etter 13 minutter i Nordlandshallen.

- Kjenner du deg litt igjen i han?

— Nå kjenner jeg han ikke særlig godt, men jeg synes at han tør, og er ikke redd for å prøve. Selvfølgelig er det en balansegang når man er en så ung spiller, men du ser at han har noe ved seg. Kjapp i skuddøyeblikket, og det er en grunn til at folk prater veldig varmt om han, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø.

Les også

Denne kaffepraten ender trolig i TIL-overgang for Gamsten

Spesialskudd

Ingebrigtsen gledet seg over å høre de gode ordene fra Gamst Pedersen som har mange år bak seg i Premier League med Blackburn.

— Å høre det fra en så god fotballspiller og bra person er hyggelig, og det er artig at han la merke til meg, sier Ingebrigtsen.

Forarbeidet til målet ble gjort av Gjermund Åsen, som kombinerte godt med både Ingebrigtsen og de andre lagkameratene den tiden han var på banen.

— Jeg snek meg mellom back og midtstopper. Så fikk jeg vende opp med ballen, og skyte i det første hjørnet fra høyresiden av målet, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Han mener målet var en type avslutning han har trent mye på.

— Avslutningen er innøvd. Jeg vet at det er åpent der. Det heter at det er ledig i krysset, men langs bakken i det første hjørnet er det også ledig, sier Ingebrigtsen med et smil.

Les også

Tromsø-treneren er overrasket - får ikke bruke Hansson-pengene på spillerkjøp

Anvendelig

Ingebrigtsen har lagt inn sterke aksjer for å fortsette som TILs høyrekant der han er i sterk konkurranse med blant annet Magnus Andersen.

— Jeg spiller der Bård (Flovik) velger å sette meg, men jeg liker høyrekanten, sier Ingebrigtsen, som kan spille både venstrekant og sentral i angrep.

Hovedtrener Flovik gledet seg etter kampslutt over å se at en rekke 19-åringer var viktig for TIL i går. Blant disse Ingebrigtsen.

— Mikael er en utrolig spesiell spiller, og et flott mål. Han er på tur å skape en kvalitet i laget vårt som er kjempespennende, sier Flovik til iTromsø.

Flovik mener seieren var fortjent.

— Det er deilig å vinne her, og vi var klart best med unntak av de siste ti minuttene. Jeg teller seks eller sju sjanser til oss, og de har bare to, var Floviks raske oppsummering etter kampslutt.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk