Fotball

RBK-kapteinens lovnad til fansen: – Vi skal angripe Vardar

Mike Jensen var svært offensiv på Rosenborgs pressekonferanse før europaliga-oppgjøret mot Vardar.

Mike Jensen har tro på Rosenborg-laget før Europa League-kampen.
  • Eivind Hustad Evjen

LERKENDAL: Rosenborg spiller sin første kamp på Lerkendal i årets europaliga-gruppespill torsdag kl 19.00. Etter det grusende 0–4-tapet for Real Sociedad i San Sebastián, uttalte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen tirsdag at det er kun seier som er godt nok mot Vardar.

Det makedonske hovedstadslaget som står på motsatt banehalvdel torsdag er antatt betydelig svakere enn Real Sociedad. Vardar tapte nemlig 0–5 for Zenit i første gruppespillkamp, og er i samme båt som Rosenborg etter én runde.

Les også

Ekspert kalte Bendtner «ekstremt skuffende». Men nå tror han RBK-stjernen vinner superduellen.

– Annerledes enn Real Sociedad

RBK-kaptein Mike Jensen ser frem til en kamp hvor trønderne kan få kampen inn på sine egne premisser.

– Jeg ser frem til en kamp hvor det er mer offensivt spill i tankene. Vi skal angripe. Det blir nok litt annerledes enn mot Real Sociedad. Her kan vi få kampen inn på våre premisser, sier Jensen på pressekonferansen onsdag.

– Det har løsnet litt for oss i høst fordi vi har fått mer tid sammen med nye lagkamerater. Nå merker vi at vi har blitt bedre kjent med hverandre.

OFFENSIVE: Kåre Ingebrigtsen og Mike Jensen tror det blir en helt annen kamp mot Vardar torsdag enn mot Real Sociedad.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er helt enig med sin kaptein, men sier at jobben er vanskeligere for Anders Trondsen enn for Samuel Adegbenro.

– Det er vanskeligere med relasjonene på midtbanen for Trondsen enn det er i angrepsrekka. Men nå ser vi tegn på at ting begynner å sitte, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

– Nå slipper spillerne seg mer løs, og vi er et mye bedre kollektiv nå enn vi var i sommer.

– Vardar er et godt lag

Ingebrigtsen bruker også litt tid på å snakke om torsdagens motstander. Han mener at Vardar er på samme nivå med sitt eget lag.

– De slo ut Fenerbahce og Malmö i mesterliga-kvalifiseringen, så det blir en vanskelig kamp uten tvil. Men vi skal gå offensivt ut, lover RBK-treneren som har en så godt som skadefri tropp før det smeller på torsdag.

Flere RBK-spillere var usikre etter Lillestrøm-kampen, blant andre Samuel Adegbenro og Nicklas Bendtner, men Kåre Ingebrigtsen friskmelder begge to. André Hansen og Pål André Helland derimot, kan ikke RBK-treneren si for mye om.

– Nicklas og Samuel spiller. Pål er vi usikre på, så han blir mest sannsynlig hvilt. André Hansen sparte vi mot Lillestrøm for å få han klar mot Vardar, så vi håper at han blir klar, sier Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg tar i mot Vardar i Europaligaens gruppespill torsdag kl 19.00.

«Hør siste utgave av Rasmus&Saga, der NFF-presidenten snakker ut om Hegerberg, dommerbråket og Tørum-tårene»

Les mer om

  1. Europa League
  2. Real Sociedad
  3. Mike Jensen
  4. Kåre Ingebrigtsen
  5. Anders Trondsen
  6. Samuel Adegbenro