Fotball

Arsenal snudde på tampen

<p>Thierry Henry matchvinner.</p>

Arsenal's Thierry Henry celebrates his goal with Alex Song, left, during their English Premier League soccer match against Sunderland at the Stadium of Light, Sunderland, England, Saturday, Feb. 11, 2012. (AP Photo/Scott Heppell)
  • Svein Rune Kjøllesdal

SUNDERLAND — ARSENAL 1-2:

London-laget Arsenal gjestet Sunderland i dag, og bortelaget burde ta tre poeng for å henge med i kampen om en Champions League-plass.

Men 20 minutter før slutt snublet Per Mertesacker, og James McClean utnyttet sjansen til det fulle og sendte hjemmelaget i ledelsen på Stadium of Light.

Sunderland kom fort ned igjen på jorden. To minutter etter hjemmelagets scoring ble Aaron Ramsey byttet inn, og etter tre minutter på banen satte han inn 1-1 på en retur.

Kampen så ut til å gå mot uavgjort, men på overtid sikret Thierry Henry seg en, om mulig, enda større legendestatus blant Arsenal-fansen.

Utskjelte Andrej Arsjavin fant franskmannen inne i hjemmelagets femmeter, og den aldrende spissen viste gammel klasse da han styrte inn seiersmålet. 2-1 til Arsenal. Dermed klatret de forbi London-rival Chelsea på tabellen, og inntok den viktige fjerdeplassen.

Vikitg Blackburn-seier

For Morten Gamst Pedersen og Blackburn var det bare tre poeng som gjaldt mot QPR i dag. Og Blackburn fikk en kjempestart på kampen. I løpet av førsteomgangen fant de veien til nettmaskene tre ganger, og gikk til pause med en komfortabel ledelse.

I andreomgang reduserte QPR to ganger, men Blackburn dro i land en viktig 3-2 seier. Dermed er Blackburn opp på 21 poeng, det samme som QPR og Wolves, men med dårligere målforskjell.

Også Wigan tok tre viktige poeng i dag, da de slo Bolton 2-1 på bortebane.

Kollapset etter pause

Swansea ledet 1-0 hjemme mot Norwich til pause. Men i løpet av andreomgangens første 18 minutter slapp hjemmelaget inn tre mål. Dermed hjalp det lite da Graham reduserte tre minutter før slutt.

Fulham sikret seg tre poeng etter en scoring av debutanten Pavel Pogrebnyak, og et selvmål av Thomas Sørensen. Ryan Shawcross reduserte for Stoke, men hjemmelaget vant 2-1.

Les også

  1. Lekestue for Spurs

Les mer om

  1. Engelsk fotball