Fotball

TIL-kapteinen spådde supersesong for byrivalen - ble belønnet med ny radio!

Simen Wangberg (25) fikk innfridd julegaveønsket sitt, både fra «svigers» og TUIL.

TOMMEL OPP FOR DOBBELT OPP: Simen Wangberg illustrerer radiopremien han har sikret seg fra TUIL, med julegaven han fikk fra svigerfar i Trondheim.
  • Lars Eidissen

TIL-kapteinen kom nemlig på delt førsteplass i TUILs tradisjonsrike tippekonkurranse "Målklubben". Wangberg spådde at TUIL ville score 80 mål i det som ble suveren sesong for "Dalingan" i 2.-divisjon.

79 mål, inkludert åtte i cupen, sørget for et soleklart seriemesterskap og opprykk til 1.-divisjon.

Etter loddtrekning ble det andreplass i konkurranse med en DAB-radio til verdi 2.250 kroner som premie.

- Jeg vant faktisk noe som stod på ønskelista til jul, sier en smørblid TIL-kaptein til iTromsø.

Samtidig fikk Wangberg innfridd radioønsket fra flere hold til jul.

- Jeg fikk en radio av svigerfar i julegave, så premien fra TUIL må kanskje byttes inn. Uansett, to radioer er bra det, sier han.

Hadde troen på TUIL

TIL-kapteinen forteller at han fikk med seg flere hjemmekamper med byrivalen i fjor, og at de innfridde hans forventninger før sesongen.

- Jeg hadde veldig troen på TUIL foran årets sesong, og de levde opp til det. Det var gøy å være på kamper og se dem i fjor, sier han.

- Og det er greit å bidra litt til lotteriene til byrivalen?

- Jeg kjøper lodd både hos TUIL og Finnsnes. Det synes jeg er det minste man kan gjøre for å bidra litt til naboklubbene. Hvis mange dytter inn litt, så kan det bli en brukbar sum.

Unngikk interessekonflikt

Det er Wangbergs tidligere lagkamerat fra TIL, Lars-Gunnar Johnsen, som administrerer Målklubben i TUIL.

- Simen er en engasjert TIL-kaptein som bryr seg om klubbene i nærmiljøet og ofte er å se på kamper. Artig at han hadde troen på oss og vant, sier Johnsen.

Som samtidig tror at det var greit at Wangberg ikke vant førstepremien, som var gavekort på sportsutstyr for 5.000 kroner fra en annen produsent enn TILs utstyrsleverandør.

- Trond-Steinar (Albertsen, markedssjef i TIL, journ.anm.) kan puste lettet ut for at man unngikk en interessekonflikt der, sier TUIL-Johnsen lattermildt.

Troen på TIL 2017

Hvis Simen Wangberg er like sannspådd om sitt eget lag, går TIL en betydelig hyggeligere 2017-sesong i møte.

- Vi bør være i stand til å komme oss opp på øvre halvdel denne sesongen. Da må vi heve bunnivået vårt. Jeg er lei av å slåss i bunnstriden, sier Wangberg om eget lags sjanser i 2017.

- Jeg tror ikke man utvikler seg optimalt av å kjempe med nedrykkstrussel over seg hele veien heller. At vi kan være på øvre halvdel baserer jeg på flere ting, jeg mener at ferdighetene i laget helt klart er gode nok til det, fortsetter han.

- Hvordan skal dere heve bunnivået?

- Jeg tror det handler om hva vi gjør i treningshverdagen. Vi må få opp intensiteten og tilstedeværelsen enda mer, og vite at det vi gjør på trening er det vi skal gjenskape i kamp, sier Simen Wangberg.

Les mer om

  1. Simen Wangberg
  2. DAB
  3. Tromsø IL