Fotball

«Hvis noen hadde nektet Solskjær en klausul om United, ville han aldri blitt Molde-trener»

KOMMENTAR: – Det lukter gull på Aker Stadion. Uansett hvem som blir trener, skriver Romsdals Budstikkes sportsleder Trond Hustad.

Kontrakten som ble terminert: Ole Gunnar Solskjær skrev treårsavtale med direktør Øystein Neerland og styreleder Odd Ivar Moen 3. desember. Treneren sa angivelig opp kontrakten 16 dager seinere.

Da Ed Woodward sendte en SMS til Ole Gunnar Solskjær 18. desember, skjedde det som ingen trodde skulle skje. Molde-treneren fikk plutselig tilbud om å bli Manchester United-manager. Ikke engang Solskjær selv forventet denne henvendelsen nå. Det gjorde naturligvis ikke MFK-ledelsen, heller.

Derfor var Solskjærs klausuler neppe et stort tema for klubben da avtalen med treneren ble forlenget 3. desember. Bare de få aktørene som har innsyn i den konfidensielle avtalen mellom Solskjær og MFK vet hva som står med stor eller liten skrift. Men stadig flere signaler tyder på at treneren i prinsippet kan fortsette karrieren i Manchester United, uten at hverken han eller United trenger å ta hensyn til Molde Fotballklubb. Fra utsida ser det nå ut som at MFK ikke har juridisk krav på kompensasjon, fordi det trolig står i kontrakten at Solskjær kan reise vederlagsfritt på kort varsel dersom han får tilbud om å bli manager i Manchester United.

Les hele saken med abonnement