Fotball

Gamst Pedersen forlenger med TIL

Da er det endelig klart: Morten Gamst Pedersen blir i TIL.

  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Tromsø IL og Morten Gamst Pedersen er enig om ny kontrakt som varer ut sesongen 2017.

– Det er lysten til å spille fotball på høyest mulig nivå som gjør at jeg fortsetter i TIL. Jeg vil revansjere det som skjedde i fjor. Så er man jo også ung og lovende, sier 35 år gamle Gamst Pedersen og ler godt.

– Jeg vet ikke om dette er min siste kontrakt, men spiller gjerne i flere år dersom kroppen tåler det.

– Som jeg sa i pressesonen etter Odd-kampen, så hadde vi veldig lyst til å ha Gamst i en periode til. Det har drøyd litt ut i tid, men jeg er veldig glad for at han er med i stallen i 2017 for å konkurrere om spilletid og poeng. Med en god oppkjøring skal vi bygge laget og Gamst skal bli så sentral som kan bli, sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

Les også

Han betalte 200.000 av Gamst-lønna i 2016: - TIL bør prioritere å få Morten med videre

Vi i Tromsø IL er fornøyd med å signere spilleren som veldig mange har ønsket å se mer av på Alfheim, skriver TIL i en pressemelding.

– Med sin erfaring og det han viste i de to siste kampene, kan Morten bli en viktig spiller for oss i neste års eliteserie. Han har allerede gitt klubben mye i året som har gått med den spillerbakgrunnen han har, og holder han seg skadefri er jeg sikker på at han kan bidra enda mer i 2017, sier sportssjef Svein-Morten Johansen, ifølge en pressemelding.

Les også

Gamst-avgjørelse drøyer

Egentlig skulle avgjørelsen om ny Gamst-kontrakt være klar tidlig i desember, men ferie forsinket samtalene.

Morten Gamst Pedersen hadde en skadepreget 2016-sesong, men rakk serieinnspurten og var relativt sentral da TIL hentet fire poeng mot Sarpsborg 08 og Odd i de to siste kampene.

– Nå er jo ikke Gamst en skadeplaget spiller. Med en god oppkjøring, og all erfaring han har, skal vi gjøre alt for å unngå skader. Morten er en erfaren mann som elsker trening og er god på treningslære, men det finnes ingen garantier mot skader, sier Bård Flovik.

Investor Benn Eidissen var med på å betale Gamst Pedersens lønn i 2016, men Glimt-supporteren har varslet at han ikke ble med på gildet denne gang.

LES MER: Han betalte 200.000 av Gamst-lønna i 2016

Svein-Morten Johansen sier at det tok tid å få en avtale på plass, fordi Gamst Pedersen ville ha ferie og ro etter sesongslutt.

Han avkrefter at det ble en dragkamp om lønnsbetingelser.

– De rammene som er i avtalen nå er nært det som var tidligere, sier Johansen.

TIL har per nå 21 spillere på kontrakt, inkludert langtidsskadede William Frantzen.

Bård Flovik har tidligere sagt at han ønsker seg tre nye spillere foran 2017-sesongen. Nå sier han «to-tre».

– Vi skal ha noen spillere inn. Om det blir to eller tre får vi se på. Det er også avhengig av økonomi. Vi skal ha inn en offensiv spiller pluss en posisjon til, sier Flovik.

Svein-Morten Johansen sier han neppe tror på nye signeringer før jul.

– Det viktigste er at vi treffer på signeringene vi gjør, sier sportssjefen.

Les mer om

  1. Morten Gamst Pedersen
  2. Tromsø IL
  3. Tromsø