Messi-magi da Barcelona vant målfest

Real Sociedad var nær sensasjon, men Lionel Messis to mål berget Barcelona.

  • Roar Lyngøy

BARCELONA - REAL SOCIEDAD 3-2

Det har vært en blytung uke for Barcelona-fansen. 0-3-tapet mot Juventus i Champions League blir vanskelig å hente igjen i kvartfinalereturen neste uke.

Tidligere lørdag så La Liga-leder Real Madrid ut til å avgi to poeng, men en scoring i siste minutt gjorde at Barcelonas argeste rival vant 3-2. Det var en ny nedtur.

Les også

Da stjernene manglet, sto Isco frem og berget Real Madrid sekunder før slutt

Dermed var Barcelona nødt til å vinne mot Real Sociedad for å holde følge i kampen om det spanske seriegullet. I starten så det ut til at Barcelona ikke hadde klart å riste av seg skuffelsen fra Juventus-kampen, for det var Real Sociedad som skapte sjansene.

Langskudd

Men Barcelona har en av verdens beste fotballspillere i Lionel Messi, og etter 17 minutter viste han sin klasse på Camp Nou. Den lille argentineren fikk ballen på drøye 20 meter og plasserte den nede ved stolpen med et strålende skudd.

Les også

Manchester City klatret over Liverpool etter super sluttspurt

2-0-målet etter 36 minutter var det ikke like mye klasse over, men mål er mål. Luis Suarez skjøt fra kort hold, ballen kom i retur fra keeper og rett i beina på Messi som fikk kranglet den inn.

Målene haglet inn

Real Sociedad skapte ny spenning da de reduserte til 1-2 etter 42 minutter. Inigo Martinez skjøt ballen i en uheldig Samuel Umtiti foran mål.

Nå skjedde det mye. Paco Alcacer ordnet 3-1 etter pasning fra Messi, men det skulle bli enda en scoring før pause.

Xabi Prieto reduserte til 3-2, og dermed var det full spenning foran 2. omgang.

Levde farlig

Barcelona levde virkelig farlig i 2. omgang. Real Sociedad var fullt på høyde og skapte flere farlige sjanser. Men de siste 45 minuttene forble målløse, trass i gode sjanser for begge lag.

Med seieren har Barcelona (32 kamper) 72 poeng. Det er tre mindre enn Real Madrid (31 kamper).