Fotball

- Cissé nekter å bruke Newcastles nye drakt

Stjernespissen vil ikke fronte klubbens nye, kontroversielle draktssponsor.

- NEI TAKK: Papiss Cissé vil ikke fronte Wonga - et korttidslåneselskap.
  • Fredrik Saltbones

Med sine åtte scoringer var Papiss Cissé kanskje den spilleren som bidro aller mest til at Newcastle unngikk nedrykk i årets Premier League.

Nå har klubben klart å irritere senegaleseren.

I september signerte nemlig Newcastle en sponsoravtale med kontroversielle korttidslånselskapet Wonga – som innebærer at Wongas logo vil pryde draktene de neste fire årene.

Omstridt selskap

Selskapet er meget omstridt på grunn av sine ekstremt høye renter. Låner man 400 pund, må man betale 125 pund bare i renter. Derfor har selskapet blitt heftig anklaget for å utnytte folk som er i pengenød, selv om selskapet hevder at de har 90 prosent fornøyde kunder.

Et slikt selskap vil ikke Papiss Cissé ha noe med å gjøre, melder The Mirror.

Nekter å bruke drakt

Ifølge den engelske avisen, har senegaleseren varslet klubben om sitt ståsted – basert på sin religiøse og etiske overbevisning – og gitt beskjed om at han vil nekte å bruke drakten.

Cissé er praktiserende muslim og The Mirror skriver at det ligger til grunn for avgjørelsen. Lagkameratene Cheick Tiote og Hatem Ben Arfa er også muslimer.

Foreløpig har ikke Newcastle funnet noen løsning på problemet, men det vil skje, ifølge avisen.

En av nøkkelfaktorene vil være hva som står i Cissés kontrakt – og om Newcastle faktisk kan tvinge ham til å bruke drakten.

I 2006 seks valgte Sevilla-spiller Frederic Kanoute å teipe over logoen til gamblingsselskapet 888.com fordi gambling er imot hans religiøse tro. Senere fikk han tillatelse til å spille med drakt uten hovedsponsor.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Newcastle United FC