Fotball

Startet sin første kamp på over 10 måneder: - Ikke overrasket

Jonas Johansen (32) gledet seg over tre nye poeng og sin første seriestart siden 16. mai 2016.

STARTET: Jonas Johansen sammen med målscorer Gjermund Åsen etter seieren borte mot Viking. Denne helgen startet endelig «JJ».
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

32-åringen har ventet tålmodig og lenge på startsjanse. I 3–0-seieren mot Sogndal kom den endelig, over 10 måneder etter han sist startet en seriekamp for «Gutan».

– Jeg var ganske sikker på at jeg ikke kom til å spille mot Viking, så jeg tok meg en veldig bra treningsøkt før den kampen og begynte å forberede meg mentalt til denne kampen, så jeg har vært klar ganske lenge og er ikke overrasket over at jeg startet, sier Jonas Johansen.

Les også

Kjæresten flytter hjem til Trondheim - men Åsen åpner for å bli i nord

– Kunne hatt to til

Ifølge trener Bård Flovik var det lenge klart at Jonas skulle starte denne kampen.

– Vi traff bra igjen med laguttaket i dag. Vi har sett i vinter at den komboen med Jonas (Johansen) og Morten (Gamst Pedersen) har fungert veldig bra, så det var planlagt tidlig i uka at Jonas skulle starte denne kampen. Så du kan si at det var veldig gjennomtenkt, sier Flovik.

Brukt 18 stykker

Flovik selv var meget fornøyd med rotasjonen på laget.

– Jeg er imponert over hvor bra vi spilte etter så dårlig vi kom ut det første kvarteret. Vi har nå brukt 18 spillere i stallen og har gjort en veldig klok sammensetting med innbyttere og fått i gang hele laget, sier Flovik.

Mot Sogndal var ikke Mikael Norø Ingebrigtsen, som startet serieåpninga, ikke på benken engang.

– Vi har 21 mann i troppen, og vurderte det slik i dag med det kampbildet vi kunne forvente, at vi startet med Mour (samb), og da var Magnus (Andersen) en naturlig mann å sette innpå. Det er like sannsynlig at Mikael starter neste kamp, men i dag var han ikke med i troppen, sier Flovik.

– Jeg føler vi har bedre styrke og bredde i troppen i år enn i fjor, samtidig har vi kanskje ikke stolt like mye på de andre som nå. Vi har så mange forskjellige konstellasjoner at vi kan rotere på hvem som bidrar ut fra kampbildet, sier Johansen og bruker eksempelet fra sist kamp.

– Viking borte var en perfekt kamp for Landu, samtidig har jeg og Morten spilt veldig bra i lag i vinter, så omk jeg er på benken eller starter, er jeg glad for å bidra, legger «JJ» til.

Les også

Midtstopperduoen sto fram da TIL banket Sogndal

Hyller Lehne Olsen

Han lot seg blant annet imponere over de litt lenger fram i banen.

– Vi har hatt en veldig god sesongstart. Hadde vi vært litt mer på nett mot Brann, hadde vi hatt to til. I dag er jeg veldig imponert over særlig korridorspillet vårt. Aron og Patrick spilte vel 15 pasninger seg imellom og hadde et veldig godt veggspill. Det er de veldig gode på, og med Lehnes form, som er ekstrem, er det bare for oss som spiller litt lengre bak og fore de framover, sier Jonas Johansen.

Med syv poeng på tre kamper, er Flovik naturlig nok godt fornøyd med poengfangsten.

– Vi visste at Brann var et bra lag, så det er rett og slett en veldig bra seriestart, oppsumerer Flovik.

Les også

  1. Lehne Olsen: - Jeg har utviklet meg mye i Tromsø

Les mer om

  1. Jonas Johansen
  2. Tromsø IL