Fotball

En Zlatan til å senke Norge

<p><strong>ATHEN:</strong> I mars satte han inn nådestøtet mot Norge. Onsdag er Zlatan Muslimovic spilleren Norge igjen må se opp for. Men først har Zlatan tenkt å senke greske fotballguder.</p>

FotballItalia Serie A06.05.2007Foto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYChievo v ParmaZlatan Muslimovic, Parma Foto: Digitalsport

 • Tore Strand

Fotball , 24 mars 2007 , EM - kvalifisering gruppe c, Norge ¿ Bosnia , Norway Scoring: Thomas Myhre ,Norge må slippe nok en ball forbi seg , Her scorer Zlatan Muslimovic, Bosnia Foto: Digitalsport

Zlatan Muslimovic og hans Bosnia-mannskap har kniven på strupen foran kveldens kamp mot grekerne. Kun seier holder liv i EM-håpet. Etter at Bosnia dummet seg ut og tapte 0-1 hjemme mot Moldova, ligger deres sjanser i seirer i de tre siste kampene mot Hellas (borte), Norge (hjemme) og Tyrkia (borte).

— De må slå Hellas skal de ha håp om å kvalifisere seg. De imponerte ikke mot Moldova, men i fotball er alt mulig, sier Åge Hareide foran kveldens Aten-duell.

Den norske landslagssjefen husker med gru 1-2-nederlaget for Bosnia i mars.

— Vår svakeste kamp, sier Hareide og setter ord på Ullevaal-skuffelsen.

- Se opp for Muslimovic

Den gang herjet bosnierne med Thomas Myhre og nordmennene. Først satte Zvjezdan Misimovic et frispark i mål bak en overrumplet Myhre. Siden dukket Zlatan Misimovic opp og scoret 0-2-målet. John Carew reduserte, men Norge tapte og kom på etterskudd i EM-kvaliken.

Det har også Bosnia gjort, men Åge Hareide advarer mot lumske balkanspillere.

- Det er helt klart Muslimovic og Misimovic vi må se opp for. Sistnevnte styrer midtbanen, mens Muslimovic er en giftig spiss på sitt beste. Og som alle fotballag fra Balkan består Bosnia av teknisk gode spillere med stor fotballforståelse, sier Hareide, som ikke legger skjul på at Bosnias struktur og gjennombruddskraft ikke har vært imponerende.

— De spilte en ordinær kamp hjemme mot Moldova der de dyttet ballen mye til hverandre uten å skape mye. Men med en spiller som Muslimovic på topp så vet en aldri. Han kan skape trøbbel for oss igjen. Men vi er bedre forberedt enn vi var på Ullevaal, og ikke minst er vi i langt bedre form. Så jeg er optimist, sier Hareide.

Zlatan den andre

Zlatan den andre ble Muslimovic ofte kalt i Sverige, der han startet sin fotballkarriere. I skyggen av Inter-stjernen Zlatan Ibrahimovic gjorde Muslimovic seg bemerket i småklubber som Habo og Husqvarna før IFK Göteborg hentet ham i 1998. Spissen med både svensk og bosnisk statsborgerskap ventet lenge med å bestemme seg for hvilken nasjon han ville representere, men Banja Luka-fødte Muslimovic endte til slutt med å velge landet han opprinnelig kommer fra.

Etter tiden i Sverige fortsatte karrieren i Italia. Først i Serie C2-laget Rimini som han skjøt opp en divisjon med sine 15 scoringer. Siden var han på utlån til en rekke klubber før han i sommer havnet i Atalanta. I Bergamo-klubben har han slitt både med å score mål og sikre seg fast plass på laget, men på landslaget har det gått bedre.

Scoret hat trick

Syv mål på åtte landskamper er en imponerende statistikk. Da Bosnia tapte 3-5 mot Kroatia i en privatlandskamp i august, signerte Muslimovic alle scoringene. Dermed ble han den andre spilleren etter legendariske Elvir Bolic til å score et hat trick for sitt landslag.

Zlatan Muslimovic og Bosnia får alt annet enn en enkel oppgave mot Hellas. Otto Rehagels menn leder gruppen og kan ta et nytt skritt mot EM-spill med seier. Hellas mangler sin gode høyreback Georgios Seitaridis og spissen Georgios Samaras, men stiller ellers med sitt beste lag og er favoritter på Olympiastadion i kveld.

Men Bosnia har alt å spille for og mye å revansjere etter det overraskende hjemmetapet mot Moldova. Norge vil nok heller møte et Bosnia-lag uten EM-muligheter enn et hjemmelag som øyner EM-håp i Sarajevo onsdag. For da kan Atalanta-spiss Musimovic på ny bli en bosnisk Zlatan til å senke Norge.

LYKKELIG MÅLTYV: Her jubler Zlatan Muslimovic for tre poeng og John Carews drakt etter Bosnias 2-1-seier på Ullevaal. I kveld skal han senke Hellas i Aten.

SE GRUPPETABELLEN HER!

Les mer om

 1. Fotball-EM

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Alt annet enn en svenskevits

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Torske: - Et helt annet lag hjemme

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Muslimovic: - Jeg må score mot Norge

 4. MENINGER
  Publisert:

  KOMMENTAR: Best med makker

 5. FOTBALL
  Publisert:

  &laquo;Vi har ingenting å tape og mye å vinne&raquo;

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Slo verdensmesteren