Utrolig snuoperasjon av Lillestrøm

<p>Lillestrøm snudde 0-2 til 3-2 i løpet av åtte minutter mot Tromsø på Åråsen.</p>

Lillestrøm 20110803.Eliteserien fotball, Lillestrøm - Tromsø. Lillestrøm snudde 0-2 til 3-2 og vant eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Tromsø på Åråsen onsdag. F.v.: Lillestrøms Lunan Ruben Gabrielsen, Lars Kristian Eriksen, Nosa Igiebor og Björn Bergmann Sigurdarson.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
  • André Almløv

LILLESTRØM — TROMSØ 3-2: Scoringer av Magnus Andersen og Mostafa Abdellaoue sørget for at Tromsø ledet 2-0 på Åråsen da 79 minutter gjensto, men Ohi Omoijuanfo og Nosa Igiebor sørget for at Lillestrøm snudde til seier 3-2 i løpet av kampens 11 siste minutter.

Tromsø var klart best fra avspark og presset hjemmelaget tilbake på banen de første ti minuttene. Lillestrøm fikk likevel den første sjansen da Bjørn Bergmann Sigurdarson slo Tromsø-keeper Marcus Sahlman i en luftduell og endte opp med ballen i beina like ved streken. Den svenske keeperen reddet seg derimot inn med et tigersprang som hindret islendingen i å avslutte.

Gjestene fortsatte å dominere og fikk sin første målsjanse da Magnus Andersen kom til avslutning fra hjørnet av femmeteren, men satte ballen i nettveggen.

Nær 2-0

Men Andersen skulle få nye sjanser. Tre minutter senere vartet gjestene opp med et kremangrep der Hans Åge Yndestad først spilte en stikker gjennom til Drage, som igjen sendte ballen ut i feltet fra dødlinja, og der kom Andersen og satte ballen kontant i mål fra 11 meters hold.

Minuttet etter kunne Mostafa Abdellaoue doblet ledelsen da han dro av Lars Kristian Eriksen og kom alene med keeper, men Stefan Logi Magnusson vartet opp med en kjemperedning.

Hjemmelaget kviknet plutselig til på overtid av omgangen, og da først og fremst ved islendingen Sigurdarson. Først løp han gjennom TIL-forsvaret og spilte fri Fredrik Guldbrandsen, men unggutten satte ballen langt utenfor fra god posisjon. Sekunder senere sendte Sigurdarson av gårde et skudd som hele stadion så i mål, men ballen strøk utsiden av stolpen.

Mos herjet

Etter hvilen brukte Tromsø bare to minutter på å doble ledelsen. Abdellaoue lurte Lillestrøms offsidefelle, rundet keeper Magnusson og satte ballen enkelt i mål. Lillestrøm-spillerne ville ha offside, men den ble opphevet av høyreback Essediri.

I et forsøk på å komme tilbake i kampen kastet Henning Berg innpå lynraske Mathis Bolly og 17-åringen Ohi Omoijuanfo. Det hjalp helt klart laget i å komme høyere i banen, selv om sjansene uteble.

Etter 70 minutters spill kunne Abdellaoue satt inn sitt andre og Tromsøs tredje for dagen da han på nytt løp gjennom LSK-forsvaret, men avslutningen endte i stolpen.

LSK snudde

Og da gikk det som det ofte går. Lufta gikk litt ut av gjestene. Med tolv minutter igjen å spille steg Omoijuanfo til værs og stanget Essediris corner kontant i mål til 1-2. Og minuttet etter var det hjemmelagets tur til å varte opp med et kjempeangrep. Essediri vippet inn til Sigurdarson, som headet tilbake til Nosa Igiebor, som dro til på hel volley fra 18 meter nede i Sahlmans venstre hjørne. Dermed hadde Tromsø gitt fra seg serieledelsen i løpet av to minutter.

Straffe

Og Lillestrøm ga seg ikke. Tre minutter før slutt dyttet Saliou Ciss Pål Steffen Andresen overende i eget felt slik at dommer Kristoffer Helgerud ikke hadde noen annen mulighet enn å peke på straffemerket.

Nosa Igiebor gjorde ingen feil, satte ballen sikkert i mål og sendte Lillestrøm i ledelsen 3-2. Gjestene hadde ingenting å komme med etter dette sjokket, og Lillestrøm kunne derfor surfe inn til seier.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk