Fotball

Her står TIL-treneren igjen utenfor stadion før den viktige kampen

– Jeg har aldri vært så nervøs, sier Simo Valakari til iTromsø.

Simo Valakari utenfor spillerinngangen på Nadderud stadion.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Valakari fikk en kamps karantene av NFF etter å ha blitt vist på tribunen i hjemmekampen mot Rosenborg forrige helg. Mot Stabæk søndag ettermiddag får han dermed ikke følge laget.

Regelverket er slik at Valakari ikke får ha kontakt med laget fra og med 90 minutter før kampstart til etter kampslutt. Derfor gikk laget klokken 16.30 søndag inn i garderoben på Nadderud – uten Valakari som i stedet måtte ta til takke med tribuneplass.

Her forlater TIL-spillerne Simo Valakari utenfor stadion.

Men han har i forkant av oppgjøret hatt et spillermøte med laget på hotellet i Oslo.

– Det siste jeg sa til spillerne var at de var nødt til å lage et skikkelig show for tilskuerne. Jeg har lyst å kose meg fra tribuneplass. Til de rundt meg har jeg lyst til å si med stolthet at det er mine gutter som spiller, sier Simo Valakari stående utenfor spillerinngangen på Nadderud stadion halvannen time før kampstart.

– Hvordan føltes det å forlate spillerne?

– Det er forferdelig. Jeg har vondt i magen, og har aldri vært så nervøs før. Nå er alt ute av mine hender, sier Valakari til iTromsø.

Sammen med den skadede spilleren Jonas Johansen ble Valakari tatt med til VIP-inngangen på Nadderud der blant annet skulle snakke litt til sponsorer en time før kampstart.

Simo Valakari sjekkes inn på VIP-avdelingen på Nadderud sammen med TIL-spiller Jonas Johansen.

Det betyr at assistenttrener Lars Petter Andressen må lede laget fra sidelinja. Også sportssjef Svein-Morten Johansen skal uvanlig nok være på linja sammen med Andressen. I tillegg er fysisk trener Truls Hallen og keepertrener Inge Takøy som vanlig på benken.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL