Keeperlegenden etter tiraden mot dommeren: – Noen ganger blir det feil

Men Gianluigi Buffon (40) vil ikke beklage den voldsomme tiraden mot dommer Michael Oliver.

Gianluigi Buffon hadde et voldsomt raseriutbrudd mot dommer Michael Oliver sist onsdag og ble utvist.
  • Erlend Nesje

Dommer Michael Oliver dømte straffespark til Real Madrid tre minutter på overtid i Champions League-kvartfinalen hjemme mot Buffons Juventus.

Stillingen var 3–0 til italienerne. Det var 3–3 sammenlagt og Juventus var kun ett minutt fra ekstraomganger på Santiago Bernabéu.

Men dommer Oliver dømte straffe og keeperveteran Gianluigi Buffon mistet besinnelsen.

40-åringen kjeftet, smelte og ble utvist. På vei inn i garderoben hørte han jubelbrølet fra stadion da Cristiano Ronaldo satte straffesparket i mål og Real Madrid til Champions League-semifinalen.

Les også

Buffons tirade har skapt storm: – Når skal han beklage?

Tiraden fortsatte både i intervjusonen etter kampen og i dagene etter.

– Han må ha en søppelkasse i stedet for et hjerte, freste Buffon og siktet til kampleder Michael Oliver.

– Kan gå for langt

Mange har savnet en beklagelse fra Buffon. En snau uke etter Champions league-dramaet kommer han med en liten innrømmelse under et sponsorarrangement i Torino.

– Avgjørelsene vi tar er en måte å definere oss selv på og gjøre oss til det vi vil være. Men du kan gå for langt, og noen ganger blir det feil. Men det betyr at du lever, og det er derfor jeg kom til denne verden, sa Buffon ifølge Football Italia.

Les også

Buffon mistet besinnelsen, men norsk fotballegende kritiserer dommeren: – Man kan bruke litt sunn fornuft

Han trengte tid for seg selv etter episoden i Madrid.

– Jeg gikk lange turer. Jeg plukket sopp og tusenfryd. Det har vært en uke der jeg har tillatt meg å oppleve sterke følelser. Det har også vært vakkert, det har vært pur adrenalin. Jeg lever også for det.

– Følte det var en logisk tanke

Men Buffon ville ikke beklage opptrinnet.

– Det har gått fem dager og jeg ville kanskje mildnet språket litt. Men denne Buffon er ikke forrige onsdags Buffon. Forrige onsdag kom jeg med det jeg følte var en logisk tanke, sa Buffon til Sky Italia og la til:

– Folk får like det eller ikke, men du må ha styrke til å si «dette er den jeg er» – uten at du må endre oppførsel.

Buffon har lenge sagt at dette er hans aller siste sesong. Men i det siste har 40-åringen antydet at han kanskje tar ett år til for Juventus.

Buffon har 176 A-landskamper for Italia, men VM-vinneren fra 2006 ble slått ut av Sverige i playoff og vi får ikke se den italienske keeperlegenden i sommerens VM-sluttspill.