United-stjerne skadet: Går glipp av ligacupfinalen

José Mourinhos må klare seg uten Henrikh Mkhitaryan.

Manchester United-stjernen mister ligacupfinalen mot Southampton. Armeneren pådro seg en skade mot Saint-Étienne onsdag.

United-manager José Mourinho bekreftet dette på en pressekonferanse i Manchester fredag.

– Mkhitaryan rekker ikke søndagens kamp. Phil Jones kan derimot rekke den. Vi får se i morgen (lørdag), sa Mourinho.

Les også

Rooney ut mot spekulasjonene: – Jeg blir i United

Michael Carrick, som også måtte byttes ut i Frankrike onsdag, er derimot klar for kamp. Det samme skal kaptein Wayne Rooney være, ifølge flere engelske medier.

Mourinho kommenterte også trekningen av europaligaens åttedelsfinale. Denne ble gjort i Sveits tidligere fredag. United, som slo ut Saint-Étienne med 4–0 sammenlagt i 16-delsfinalen, møter russiske FC Rostov. Russerne slo ut Sparta Praha i sin 16-delsfinale.

Les også

Svensk suksessforfatter tror ikke på Zlatans historie

– En dårlig trekning, og det av flere grunner. Det blir for det første langt å reise, men Rostov vil også by på tøff motstand. De spilte bra i mesterligaen denne sesongen. De slo både Ajax og Anderlecht i playoff, og de gjorde det i tillegg bra i en vanskelig gruppe. Det er et fysisk sterkt lag, sa portugiseren.

– Men vi går for seier, la han til.

Rostov var i gruppe med Atlético Madrid, Bayern München og PSV. Det russiske laget knep tredjeplassen foran PSV, noe som ga en billett til sluttspillet i europaligaen. United ses likevel på som stor favoritt. «De røde djevlene» er også favoritter til å vinne finalen på Wembley søndag.

(©NTB)