Fotball

Engelsk fotballegende død av koronavirus

Den mangeårige Leeds-spilleren Norman Hunter (76) døde fredag etter å ha vært smittet av koronaviruset.

Norman Hunter tapte kampen mot koronaviruset. Foto: Action Images / X06515

 • NTB

Det skriver Leeds United på sin Twitter-konto.

– Hans død etterlater et gapende hull i familien denne klubben er. Hans ettermæle vil aldri bli glemt, og våre tanker går til hans familie og venner, heter det i en uttalelse fra klubben, som har åpnet en digital kondolanseprotokoll.

Merittert

Midtstopperen spilte 726 kamper for hvittrøyene i ulike turneringer fra 1962 til 1976. Med klubben vant han blant annet ligaen to ganger og FA-cupen én gang. Han vant også ligacupen og to ganger messebycupen (tilsvarer dagens Europa League).

Hunter fikk 28 landskamper for England. Han var del av troppen som vant VM i 1966, men han fikk ikke spilletid i mesterskapet.

Norman Hunter var kjent for sin hardtspillende stil og gjorde seg fortjent til kallenavnet Bites Yer Legs («biter deg i beina»). Norske TV-seere fikk oppleve ham i tippekampene i Leeds' storhetstid på 70-tallet.

– Mye mer enn bare en tøffing

Selv om han var en tøffing på banen var Hunter godt likt, og han ble i 1974 den første vinneren av spillerforeningen PFAs pris til årets spiller, der vinneren stemmes fram av de andre spillerne.

– Norman likte å le og fleipe, men han var svært profesjonell, jobbet hardt og var god å ha i troppen. Det var ikke behagelig å spille mot ham, men han var en god spiller og mye mer enn bare en tøffing, sier tidligere landslagskeeper Peter Shilton til BBC Radio 5 Live.

– Jeg vokste opp med å se på det store Leeds-laget Norman Hunter var en viktig del av. Dette fryktelige viruset ble en duell for mye for ham, men et eller annet sted biter han fortsatt noen i beina, tvitret tidligere landslagskaptein Gary Lineker.

I Storbritannia har over 108.000 personer testet positivt på koronaviruset. Så langt er det registrert over 14.500 koronarelaterte dødsfall i landet.

Les mer om

 1. Koronaviruset

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Fotballegende døde av koronaviruset. Nå får han «rørende» hyllest.

 2. FOTBALL

  Den engelske VM-helten Nobby Stiles er død

 3. FOTBALL

  Norge-Serbia kunne ikke komme fort nok. Det var før alle problemene.

 4. FOTBALL

  Klopp vant prestisjepris og fikk ros av Sir Alex Ferguson

 5. FOTBALL

  Leeds rykket opp til Premier League. Det er godt nytt for norsk 18-åring.

 6. FOTBALL

  Leeds bekrefter rekordsignering – klubbens dyreste kjøp noensinne