Fotball

Klopp om Solskjær-stjernen: – Wow!

Manchester Uniteds Bruno Fernandes ble kåret til månedens spiller i Premier League for fjerde gang på syv forsøk. Liverpool-manager Jürgen Klopp er imponert foran toppkampen.

DUELL: Liverpool og Jürgen Klopp (til høyre) tar søndag imot Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Foto: PHIL NOBLE / X01988

 • Herman Folvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Han er en strålende spiller. Vi spilte mot Sporting Lisboa i en treningskamp i USA før han kom til United, og allerede da kunne vi se det… Wow! Han er en spiller som gjør en forskjell, og det viser han nå, sier Klopp på fredagens pressekonferanse.

Fernandes kom til Ole Gunnar Solskjærs Manchester United i januar sist år. Og han har tatt engelsk fotball med storm. Fredag fikk han prisen som månedens beste spiller i Premier League for desember.

Fernandes har fått utmerkelsen fire av de siste syv gangene.

– Man kan snakke om alle målpoengene hans, men han setter andre spillere opp også. Uten at jeg kjenner ham personlig, ser han ut å være en leder. En god signering, dessverre, for Manchester United, sier Klopp med et lite smil.

TALLENES TALE: Slik har Bruno Fernandes bidratt for Manchester United i Premier League denne sesongen. Foto: Sofascore/VG

Klopp avviser spill

Før søndagens kamp på Anfield er Manchester United på topp av tabellen, tre poeng foran erkerivalene Liverpool.

Nylig snakket Klopp om at Manchester United har fått flere straffer enn Liverpool. Tyskeren avviser at det er et forsøk på å påvirke dommerne før kampen, slik tidligere toppdommer Mark Clattenburg antydet.

– Jeg har ikke noe talent for «mindgames», sier Klopp.

Les også

Avfeier Klopps United-påstand: – Høres ut som en hykler

Solskjær har nærmest en umulig oppgave. Liverpool har ikke tapt i ligaen på eget gress siden april 2017 (mot Crystal Palace). Klopp har kun tapt fire av 99 kamper med Liverpool på Anfield.

– Den neste kampen er alltid den største og den viktigste. At vi ligger der vi gjør på tabellen, gjør oss mer komfortable. Det er en kamp mot de regjerende mesterne, og de har en utrolig statistikk på Anfield. Det er en stor test for oss, sier Solskjær på TV 2s spørsmål på pressekonferansen.

GOD FLYT: Manchester United, Bruno Fernandes og Ole Gunnar Solskjær har levert gode resultater den siste tiden. Foto: PETER POWELL / X06528

Solskjær: – Vil være et sjokk

Manchester United fikk en trå start på sesongen, men har ni seirer og to uavgjorte i de siste elleve ligakampene. Solskjærs menn har spesielt imponert på bortebane.

– Formen vår gir oss selvtillit inn til kampen, men de er regjerende mester og vi er på jakt etter noe de har. Vi er utfordrerne og jegerne, sier Solskjær.

Han mener det vil være en overraskelse om Manchester United slår Liverpool på Anfield.

– Tenker man på de siste sesongene, vil det være et sjokk. Posisjonen vår er et resultat av det harde arbeidet vi har gjort, og vi fortjener å være der nå, sier Solskjær.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City26195252163662
2Manchester United25147453322149
3Leicester City26154745301549
4West Ham United2613674031945
5Chelsea25127641251643
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Liverpool FC
 4. Jürgen Klopp
 5. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  «Han er kanskje ikke et geni, men heller ikke hjelpeløs»

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Grepene som kan avgjøre gigantduellen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Solskjær svarer på Klopp-stikk: – Jeg bruker ikke tid på det

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Fernandes’ frisparkperle sikret Solskjærs første seier mot Klopp

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Shearer om Solskjær: – Han gjør en fantastisk jobb

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Fernandes roser samarbeidet med Pogba: – Laget trenger ham