Landslagsvenninnene er også klubbvenninner: – Det betyr mye mer enn man tror

Karina Sævik (24) gikk nylig fra Paris Saint-Germain til Wolfsburg. Der har hun blitt tatt imot med åpne armer av landslagsvenninne og turguide Ingrid Syrstad Engen (22).

Latteren sitter løst når Karina Sævik (til venstre) og Ingrid Syrstad Engen er sammen.

Kort om saken:

  • Karina Sævik (24) meldte i september overgang fra Paris Saint-Germain til tyske Wolfsburg. Landslagsvenninnen Ingrid Syrstad Engen (22) har spilt for den tyske storklubben siden 2019.
  • Norge møter Wales på bortebane tirsdag kveld. Med seier er Norge klar for EM-sluttspillet i England sommeren 2022.
  • Tirsdagens kamp starter kl. 17:30 og sendes på NRK 1.

BISLETT: – Nå fortjener jeg skryt, sier Ingrid Syrstad Engen og ler.

Wolfsburg-stjernen står skulder til skulder med Karina Sævik på Bislett. Der har fotballandslaget akkurat gjennomført sin nest siste trening på norsk jord før avreise til Wales.

Syrstad Engen og Sævik har tilbrakt mye tid sammen i det siste. I september meldte Sævik overgang fra Paris Saint-Germain til Syrstad Engens Wolfsburg.

Fridagene de har hatt den siste måneden, har de brukt godt.

– Hun har vært flink og tatt meg med på det meste og vist meg det som er, selv om vi ikke har hatt så mange fridager, sier Sævik når Aftenposten ber henne vurdere venninnens egenskaper som guide.

Les også

Norge-landskamp utsatt: – Dette var kjedelig

Vanskelig tid i Paris Saint-Germain

Syrstad Engen og Sævik forlot Toppserien med i overkant av et halvt års mellomrom og er i ferd med å bli rutinerte utenlandsproffer. Men der 22-åringen fra Melhus raskt fikk mye spilletid i den tyske storklubben, var ikke Sævik like heldig i den franske hovedstaden.

– Det var litt vanskelig, og da jeg følte at jeg kanskje begynte å komme litt mer inn i det, ble serien stoppet. Vi reiste hjem på grunn av korona. Det gikk opp og ned, men det er gode erfaringer å ha med seg videre, forteller 24-åringen fra Kopervik i Karmøy.

Før Sævik og Syrstad Engen dro på landslagssamling, scoret de hvert sitt mål da Wolfsburg slo Duisburg 5–2 i Bundesliga søndag for en uke siden. Sæviks scoring var hennes første etter overgangen PSG. Hun forteller at den første måneden i Tyskland har vært kjekk.

– Det er en ny kultur og nye folk, som jeg føler passer meg kanskje litt bedre. Jeg føler meg mer hjemme, så det har vært fint, sier hun.

Les også

Gråtkvalt Syrstad Engen om støtten fra Trøndelag: – Jeg blir rørt

Syrstad Engen sier at det å ikke være alene betyr «veldig mye».

– Det betyr mye mer enn man tror, tror jeg. Det å ha en nordmann på laget gjør det mye enklere. Da har man noen å være med i laget og utenfor banen. Hele laget er en fin gjeng nå, så jeg føler vi passer godt inn begge to, sier hun om tilværelsen som utenlandsproff.

De to landslags- og klubbvenninnene rakk også en selfie etter lørdagens trening.

Matchball mot Wales tirsdag

I Oslo har det blitt få muligheter til å bedrive sightseeing. Når de ikke trener, er de på spillerhotellet på Storo. Søndag setter landslaget seg på flyet til Wales.

Med seier i tirsdagens EM-kvalifiseringskamp, er Norge klar for EM-sluttspillet i England sommeren 2022.

– Vi gleder oss veldig. Nå har det vært enda en samling der vi kun har én kamp, så da blir alt fokuset inn mot det. Det er veldig artig å ha muligheten til å gå til et mesterskap igjen. Vi vet hvor god den følelsen er. Det gleder vi oss til å spille om, forteller Engen.

Og skulle du befinne deg i Wolfsburg en gang i fremtiden, er dette guide Syrstad Engens topp tre anbefalinger i den tyske bilbyen:

– En tur innom «Autostadt», hvis man er litt interessert i biler, en tur på fotballkamp og kanskje en tur på outlet på shopping.