LSK-kjempen knust etter avgjørende selvmål på overtid: – Smertefullt

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Viking 0–1) Det smalt i duellene, men aldri i nettet for Lillestrøm. På overtid ble de straffet knallhardt av Viking-innbytter Mai Traoré – og en uheldig Igoh Ogbu.

– Jeg føler meg knust akkurat nå. Men sånn er det bare. Det er en del av spillet.

Det sier hovedpersonen Ogbu til VG like etter kampslutt.

Idet klokken rundet 90 minutter og det kom opp fem minutter på fjerdedommerens tavle, fant et innlegg veien til Traoré.

Viking-innbytteren traff tverrliggeren, men ballen spratt deretter ned i beina til Igoh Ogbu og i eget nett.

– Det er smertefullt. Gutta gir alt, men til slutt så slipper vi inn et sånt mål, fortviler midtstopperen.

Samtidig lekte Molde seg med Tromsø, mens Rosenborg-stopper Sam Rogers ordnet seier med hat trick (!) på Lerkendal. Lørdag vant også Bodø/Glimt suverent hjemme mot Sarpsborg 08.

Dermed går Molde forbi Lillestrøm på tabellen, mens Bodø/Glimt og Rosenborg begge har en kamp til gode og kan krype forbi Viking og nærmere duoen i tet.

UHELDIG: Igoh Ogbu satte ballen i eget mål – og det kostet Lillestrøm ett poeng. Her fra en situasjon tidligere i kampen.

– Det var en krigekamp. Absolutt. Det var ikke mange sjanser til begge lag, så det er ekstremt deilig å vinne mot det som er Norges beste lag akkurat nå, smiler en langt mer fornøyd Daniel Karlsbakk hos gjestene.

Lillestrøm-supporterne hadde svært lite å glede seg over, og Kanarifansen jublet høyest da Patrik Gunnarsson endelig fikk gult kort i andre omgang.

For vertene ble det nemlig en frustrerende affære med mye tæl og vilje, men lite kvalitet i det varme sommerværet på Romerike. De store sjansene uteble – og til slutt stakk Viking av med alle tre poengene.

– Det er bittert. Jeg synes vi har banespillet uten å skape all verden, men det er vi som driver det, sier LSK-trener Geir Bakke.

Selv om Lillestrøm var det førende laget og hadde flest muligheter, klarte de aldri å sette Vikings målvakt skikkelig på prøve. Før Traorés avgjørende scoring var det Daniel Karlsbakk som var nærmest.

Tidligere i omgangen hadde Viking-unggutten tatt telling etter at LSK-stopper Espen Garnås delte ut en skubb som gikk utover 19-åringens hode.

– Sånn jeg opplever situasjonen er det en unødvendig albue eller skulder opp i ansiktet mitt. Hvis det er sånn han vil holde på, så er det greit, jeg tenker ikke på det nå, sier Karlsbakk og viser frem en liten kul under øyelokket.

– Garnås er Garnås. Man kommer hit og vet at det blir tøft, og det skal være sånn. Jeg synes dommeren la listen passe høyt, så det ble litt trøkk, sier Viking-spiller Kristoffer Løkberg.

Akor Adams fikk gult kort etter å ha plantet kneet i låret til David Brekalo. Han var også skyld i Kristoffer Løkbergs lårhøne, som førte til at Viking-spilleren måtte byttes ut.

Løkberg måtte byttes ut 20 minutter etter at han kom inn i pausen, etter å ha fått en lårhøne av Akor Adams i en duell på midtbanen.

– Jeg opplevde det ikke noe stygt. Treffer man feil, så gjør det vondt. Jeg er lav og han er svær, så da blir proporsjonene feil, ler trønderen, som ble mobbet av trønderkompisene Gjermund Åsen (suspendert) og Pål André Helland (skadet), som stakk hodet ut av Lillestrøm-garderoben etter å ha fulgt kampen fra tribuneplass.

Det blir imidlertid ikke tid til noen «debrief» på privaten for trøndertrioen.

– Hadde de invitert meg så hadde jeg kommet, men nå får jeg heller rekke flyet, så får vi håpe at Norwegian leverer, spøker Løkberg – haltende ut av Åråsen med tre poeng i lommen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering