Sandviken med historisk seriegull – Brochmann scoret fem

BERGEN (VG) (Sandviken-Klepp 8–0) Maria Dybwad Brochmann (28) herjet med Klepp da Sandviken skrev bergensk fotballhistorie.

– Det er helt fantastisk. Ingenting er større enn det. Det er derfor vi driver med dette, sier Sandviken-trener Alexander Straus til VG mens festmusikken runger over Stemmemyren.

– Det er fantastisk deilig, sier Ingrid Marie Spord til VG etter å ha vist frem gullmedaljen som henger rundt halsen.

Sandviken tok sitt første seriemesterskap etter 8–0-seieren over Klepp. Maria Dybwad Brochmann – ekte bergenser – skjøt seriegullet «hem» med hele fem mål.

Dermed økte hun antall mål for sesongen fra fire til ni. Brochmann har slitt med skader etter en alvorlig kneskade i 2016, men var bokstavelig talt dagens gigant i en kamp der seks av åtte mål kom fra hodet.

– Det funket bra i dag. Det gjorde det. Jeg har ventet litt på sjansen i det siste. I dag fikk jeg den og da var det bare å «gønne på». Det var skikkelig deilig, sier Brochmann til VG

– Vi er blitt et jækla godt lag. Vi har en sterk lagfølelse og har stått sammen gjennom tykt og tynt, legger femmålscoreren til, før hun slår fast:

Kaptein Tuva Hansen tørket tårer under intervjuet med NRK. Hun har tidligere spilt for Klepp og var med på å sende dem ned fra Toppserien. Klepp rykker ned fra Toppserien for første gang. Klepp har spilt på øverste nivå siden det ble én nasjonal serie i 1987. Det betyr 35 sesonger på toppnivå.

– Det er litt følelsesmessig utladning for min del siden jeg møter mitt gamle lag. Det er litt ambivalent for meg, men jeg er utrolig glad for å ta gull, sier Tuva Hansen når hun møter VG litt senere.

Sandviken-spillerne fikk på seg gullhatter idet de gikk frem for å få sine medaljer. Hattene ble kastet i været samtidig som jublende Sandviken-spillere løftet troféet.

– Hvilket uttrykk bruker man på en dag som dette? Det er sterkt, det er mektig og sykt på en gang. Det er fantastisk gøy, sier styreleder i Sandviken, Pål Hansen, til VG.

Sandviken har 16 seirer og én uavgjort denne sesongen. Målforskjellen er på solide 48–6 før siste serierunde.

Med paraplyer og varme høstklær samlet rekordmange 1150 tilskuere seg rundt Stemmemyren kunstgress for å se hjemmelaget hente ligagullet.

Dette kunne ikke gå galt. Sandviken var bedre enn Klepp i det aller meste. Etter hvert kom målene. Og i annen omgang var det enveiskjøring så det holder.

REKORD: 1150 tilskuere sang «gullet ska hem» i Bergen. Det er ny publikumsrekord på Stemmemyren.

Maria Dybwad Brochmann stakk frem tåa og gjorde 1–0 midtveis i første omgang, etter et klasseinnlegg fra Marit Bratberg Lund.

2–0 kom etter svakt keeperspill av Kathrine Larsen. Brochmann var på rett plass igjen og utnyttet den maksimalt.

3–0 ble tået inn av Brochmann, mens Ingrid Marie Spord, som allerede for fire år siden varslet seriegullet, headet inn 4–0. Også 5–0 (Brochmann), 6–0 (Guro Bergsvand) og 7–0 (Brochmann) og 8–0 (Bergsvand) var headinger.