Ødegaard serverte da Arsenal vant på overtid

(Crystal Palace – Arsenal 1–3) Martin Ødegaard fikk spille den siste halvtimen for et poengjagende Arsenal. På overtid fant han Gabriel Martinelli, som sørget for tre svært viktige poeng for Arsenal.

Seieren borte mot Crystal Palace gjør at håpet om spill i Europa lever i beste velgående for Arsenal.

Med én kamp igjen av Premier League-sesongen ligger de på niendeplass, men er kun ett poeng bak syvendeplassen. Syvendeplassen vil bety spill i nyvinningen Conference League neste sesongen.

Inn i de fire tilleggsminuttene var det 1–1, men så ble det full uttelling for Arsenal. Først var det Martin Ødegaard som svingte fint inn. Gabriel Martinelli rundet keeper og satte inn 2–1-scoringen, før Nicolas Pépé avgjorde med et fint dribleraid i kampens siste angrep.

– Martin har kvaliteten til å slå slike innlegg, og Gabi har kvaliteten til å avslutte. Det var en god scoring, sier Arsenal-manager Mikel Arteta etter kampen ifølge TV 2.

ARSENAL-SEIER: Granit Xhaka (t.v.) jubler sammen med målscorer Gabriel Martinelli. Martin Ødegaard helt til høyre i bildet.

– Se på den pasningen, på dette avgjørende tidspunktet. Han finner Martinelli og denne scoringen er så avgjørende for Arsenals sesong og hva de kan få til med tanke på Europa. Strålende pasning, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i TV 2s studiosending etter kampen.

Med 3–1-seieren har Arsenal fremdeles alt å kjempe for i den siste serierunden, hvor de møter Brighton hjemme. Tottenham og Everton ligger på plassene foran Arsenal, alle med 59 poeng.

– Vi vil kjempe til siste slutt. Det så umulig ut i november og desember, men vi har vært gode de siste seks månedene og fortjener en mulighet til å være der på den siste dagen, sier Arteta om kampen for å kvalifisere seg til Europacup-spill til BBC.

Slik ser øvre halvdel av Premier League-tabellen ut før den siste runden.
Les også

Solskjær forsvarer Pogbas Palestina-markering

Christian Benteke har virkelig funnet formen for Crystal Palace. Belgieren hadde scoret i hver av de tre siste kampene før onsdagens hjemmekamp mot Arsenal og havnet nok en gang på scoringslisten i Roy Hodgsons siste hjemmekamp som manager.

Det var riktignok Arsenal som tok ledelsen med Nicolas Pépé med ti minutter igjen av den første omgangen. Det ble også ropt på rødt kort for Benteke et par minutter senere da han var oppe med armen i halsen på Arsenals Mohamed Elneny, men belgieren slapp unna med det gule kortet.

STUP: Christian Benteke headet inn 1–1 for Crystal Palace et kvarter ut i den andre omgangen. Deretter tok Mikel Arteta grep.
Les også

Chelsea vant – nå venter drama i siste serierunde

Det var gode nyheter for Crystal Palace, for et kvarter ut i den andre omgangen stupheadet Benteke inn utligningen, hans tiende mål i Premier League for sesongen.

Målet ble sjekket av VAR både for en mulig offside og et mulig frispark i forkant, men ingen uregelmessigheter ble funnet. Mikel Arteta kastet innpå Martin Ødegaard like etter for Arsenal. Gabriel Martinelli kom også inn noen minutter senere og de to spilte en nøkkelrolle da Arsenal sikret seg seieren på overtid.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk