To sene scoringer reddet Real Madrid fra ny fiasko

Real Madrid var på vei mot tomålstap mot Borussia Mönchengladbach og Champions League-krise, men Casemiro var sentral da laget berget 2-2 på tampen.

Federico Valverde og Real Madrid reddet poeng.

Borussia Mönchengladbach - Real Madrid 2–2

I det 87. minutt nikket han ballen tilbake fra dødlinjen slik at Karim Benzema på akrobatisk vis kunne redusere til 1-2. På overtid var det Casemiro selv om utlignet etter at lagkaptein Sergio Ramos vant i luften på et innlegg fra Luka Modric.

Det berget Zinedine Zidanes mannskap, igjen uten en skadet Martin Ødegaard i kamptroppen, fra å stå med null poeng etter to Champions League-kamper.

To mål av Marcus Thuram så lenge ut til å gi Borussia Mönchengladbach 2-0-seier. Thuram er sønnen til den franske landslagshelten Lilian Thuram, som blant annet spilte en viktig rolle da landet vant VM i 1998.

I det 33. minutt vant Alassane Pléa ballen på motstanderens halvdel, spilte vegg med Jonas Hoffmann og slo en perfekt pasning mellom beina på Raphaël Varane til Thuram, som kom på et dypt løp og banket ballen opp i nettaket. Scoringen ble sjekket av VAR for mulig offside, men ble godkjent, og Gladbach kunne gå til pause med ledelse.

Marcus Thuram scoret to mål for hjemmelaget.

I det 58. minutt kunne Thuram doble ledelsen etter at gjestenes venstreback Ferland Mendy sovnet. Thuram startet angrepet med en ball ut til Stefan Lainer. Mendy fulgte ham til dødlinjen, men glemte å rykke ut etter innlegget. Hadde han gjort det, ville to Gladbach-spillere vært i offsideposisjon da Pléa skjøt. Thibaut Courtois ga retur, og Thuram bredsidet den i mål.

Fordi Mendy sto og hang ved dødlinjen var ikke målscoreren offside, og kampen så ut til å være punktert.

Les også

Bildene Liverpool-fansen ikke vil se: Nok en nøkkelspiller skadet

På topp

Gladbach hadde store sjanser til å øke ledelsen ytterligere, før Real Madrid slo tilbake. Utfallet betyr at Sjakhtar Donetsk er på tabelltopp i gruppen.

Inter dominerte stort, hadde to tverrliggertreff og ble kanskje snytt for straffespark, men det ble bare 0-0 i bortekampen mot den ukrainske klubben.

Sjakhtar sjokkvant borte mot Real Madrid i åpningsrunden forrige uke, mens Inter ble berget av Romelu Lukakus utligning på overtid da det ble ett poeng hjemme mot Borussia Mönchengladbach. Litt overraskende var det derfor at Inter dominerte så fullstendig på Olympiastadion i Kiev.

– Sjakhtar gjorde som mot Real Madrid, de forsvarte seg i en 6-3-1-formasjon og satset på kontringer. De er giftige når de får rom, men i dag skapte vi mye uten å gi dem noe, sa Inter-trener Antonio Conte.

Les også

Barcelonas mektige leder trakk seg. Samtidig slapp han en annen stor nyhet.

Sløste

Inter kunne ha punktert kampen før pause, men hadde ikke marginene på sin side. Tross to tverrliggertreff sto det 0-0 ved pause, takket være storspill av hjemmelagets 19-årige keeper Anatolij Trubin.

I det 16. minutt brukte Lukaku muskler i duell med David Khokholava og var alene gjennom. Keeper reddet, men Lukaku vant igjen ballen og dyttet den ut til Nicolò Barella, som skjøt i tverrliggeren.

Rett før pause tok Lukaku frispark fra 17 meter. Trubin greide så vidt å slå ballen i tverrligger og over.

I det 54. minutt satte en hælflikk av Lukaku opp Marcelo Brozovic, som fyrte løs. Trubin reddet igjen, og Lautaro Martínez satte returen utenfor nesten åpent mål.

Lukaku ropte forgjeves på straffe da han ble revet ned av Valerij Bondar inne i hjemmelagets målgård, og kampen ebbet ut uten mål.

(©NTB)