Liverpools måltørke i ligaen: – Ingen enkel forklaring

Liverpool har gått tre kamper uten scoring i ligaen for første gang siden februar 2005. Jürgen Klopp bedyrer at målene vil komme.

INGEN ENKEL FORKLARING: Jürgen Klopp var fornøyd med innsatsen mot Manchester United, men har ingen enkel forklaring på hvorfor laget hans sliter med å score mål på nyåret.

– Det er ingen enkel forklaring på hvorfor vi ikke har scoret mål i det siste. Man bommer alltid på sjanser, og må bare fortsette å arbeide og ignorere snakket rundt det. Alle har lyst til å se mål, men du kan ikke tvinge det frem, sa Liverpool-trener Klopp til Sky Sports etter toppkampen mot Manchester United søndag kveld.

Med 0–0 mot Manchester United på Anfield, gikk Liverpool målløse av banen for tredje Premier League-kamp på rad, etter også å ha spilt 0–0 mot Newcastle og tapt 1–0 for Southampton tidligere i januar.

Ifølge statistikknettstedet Gracenote er dette første gang siden februar/mars i 2005, under Rafael Benitez’ ledelse, at rødtrøyene har gått tre ligakamper uten nettkjenning.

Les også

Henderson mener Liverpool ble snytt: – Veldig merkelig

Legger man til den målløse andreomgangen mot West Bromwich tredje juledag, har Liverpool nå gått syv omganger uten nettkjenning i ligaen. Den dødelige fronttrioen Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino har blitt effektivt nøytralisert i ligasammenheng siden nyttår.

– Det er ikke noe som er grunnleggende forskjellig, det er bare resultatene som er forskjellige. Vi forsøker å score mål, men klarer det ikke, det er den store forskjellen. Vi behøver ikke bekymre oss over det, utdyper Klopp på pressekonferansen etter kamp.

Kontrastene er stor til siste kamp før juleferien, da de scoret på «alt» og vant hele 7–0 over Crystal Palace.

– Det er slik fotball er, sånne øyeblikk skjer. Det er øyeblikk der du ikke kan forklare hvorfor du scorer fra alle vinkler. Mot Crystal Palace endte alt opp i nettet. Det er litt irriterende mellom disse øyeblikkene, forklarte Klopp.

MÅLTØRKE: Liverpool har slitt foran mål de siste tre ligakampene.

Grafikk: www.sofascore.com

Mot Manchester United skapte Liverpool flertallet av sjansene, men slet med å konvertere dem til mål med upresise og ufarlige avslutninger. Begge lag la i etterkant av kampen fram sin skuffelse over ikke å ha vunnet, men den tyske Liverpool-sjefen var fornøyd med innsatsen.

– Jeg likte kampen. Jeg så mange veldig gode individuelle prestasjoner og laginnsatsen var god. Det er ikke det resultatet vi ville ha, men det var det vi fikk.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson, som for anledningen var omskolert til midtstopper, var klar på at de ikke viser seg fra sin beste side om dagen.

– Jeg mener at prestasjonsnivået vårt ikke har vært opp mot vårt vanlige nivå den siste uken. Vi viste at vi bare må fortsette å jobbe på, arbeide hardt og forbedre oss. Vi kommer ikke til å stoppe nå, sa Henderson.

Til slutt ble Liverpool reddet av to mesterlige redninger av Alisson, som stoppet både Bruno Fernandes og Paul Pogba på kloss hold:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk