Fotball

Messi-scoring sikret Argentina-seier i VM-kvalifiseringen

Et tidlig straffemål fra Lionel Messi ordnet 1-0 og tre poeng på veien mot fotball-VM i Qatar for Argentina mot Ecuador.

Argentinas Lionel Messi jubler etter å ha blitt matchvinner for Argentina i VM-kvalifiseringen mot Ecuador. Foto: Agustin Marcarian / Pool AP / NTB

 • NTB-AP

I Argentinas første kamp på nesten ett år var det derimot ikke mye som gledet fansen som måtte følge oppgjøret hjemmefra i godstolen.

Messi hadde litt mer frihet i på det argentinske landslaget enn han har hatt på Barcelona i det siste, men han klarte ikke å hevde seg særlig over de andre. Han fikk derimot se at spisskollegene Lautaro Martínez og Lucas Ocampo misbrukte hver sin store sjanse i kampen.

– Det har vært et tøft år for hele verden og for oss argentinere. Det var godt å kunne få spille igjen og gi litt glede til folk med denne seieren. Håper at seieren vil føre til litt mindre stress i hverdagen. Det viktigste var at vi vant. Nå må vi fortsette å utvikle oss slik vi har gjort den Copa America i fjor, sa Messi.

Også hans tidligere lagkamerat i Barcelona, Luis Suárez, scoret fra straffemerket da Uruguay slo Chile med 2-1. Hans mål kom fem minutter før pause.

Alexis Sánchez utlignet for Chile ti minutter ut i annen omgang, mens Maxi Gómez ble matchvinner i siste spilleminutt for Uruguay.

Brasil starter sin VM-kvalifisering mot Bolivia fredag.

Les mer om

 1. Lionel Messi
 2. Argentinas herrelandslag fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  «Nå ser ikke Messi umenneskelig ut lenger»

 2. FOTBALL

  Kongens kamp mot presidenten: Hvorfor ønsker Lionel Messi å abdisere?

 3. FOTBALL

  Maradonas «turnus» var kokain fra søndag til onsdag, fotball og familie fra onsdag til søndag

 4. FOTBALL

  Dette er historien om fattiggutten som erobret en hel fotballverden

 5. FOTBALL

  Messi vil forlate Barcelona: Listen over klubber han kan ende opp i er svært begrenset

 6. FOTBALL

  Neymar-show for Brasil: Klatret forbi Ronaldo og nærmer seg legendarisk målrekord