Hammarby-sjef kritisk til Berishas Molde-flørt: – Ikke mye å være smigret av

Moldes bud på Veton Berisha (28) har plassert spissen i sentrum av det som kan bli en av vinterens store overgangssagaer i Skandinavia.

I SVERIGE: Tidligere Viking-spiss Veton Berisha er under kontrakt med svenske Hammarby.

Forrige sommer betalte Hammarby rundt 20 millioner kroner for å hente daværende Viking-kaptein Berisha til Sverige. Under et halvt år senere kan 28-åringen havne i Molde.

Nettavisen, TV 2 og svenske medier har alle omtalt bud fra Molde på spissen. Hammarby-sjef Jesper Jansson har uttalt at det må et «monsterbud» til for at de skal slippe rogalendingen fra kontrakten, som strekker seg i fire år til. Foreløpig Molde-bud er avvist, ifølge Jansson.

– Det er smigrende at Molde er interessert, sa Berisha til svenske Aftonbladet tidligere i uken.

Den uttalelsen liker ikke Hammarby. Jansson er ikke imponert av intervjuet.

– Jeg tok det med ham. Jeg syns at det var litt dårlig. Håndter det litt bedre. Du har kontrakt her. «Smigret» ... Det er ikke så mye av å være smigret av. Men jeg tror han ble litt satt ut (av spørsmålet). Det er vel ikke noe å være bekymret over, sier Jansson til Aftonbladet.

Molde-trener Erling Moe vil ikke si noe om kommentaren.

– Ingen interesse av å uttale meg om hva Jansson mener, skriver romsdalingenes suksesstrener i en SMS til VG.

SPORTSSJEF: Jesper Jansson er leder for spillerlogistikken i Hammarby.

Berisha har ikke besvart VGs henvendelser onsdag kveld, men VG kjenner til at spissen skal være åpen for en overgang til Molde. Norges regjerende cup- og seriemester skal ha fått beskjed om at Hammarby ikke vil vurdere å selge Berisha før de har fått igjen alle pengene de har investert i ham.

Det inkluderer blant annet overgangssummen på rundt 20 millioner, et betydelig signeringsbeløp til Berisha og lønnsutgifter. Etter det VG har grunn til å tro, er det uttalte «monsterbudet» Hammarby-sjefen har etterlyst i størrelsesorden 30–40 millioner kroner. VG har vært i kontakt med Jansson, som ikke har villet uttale seg i saken overfor VG.

Berisha hadde noen vanvittige år for Viking før overgangen til svensk fotball. Etter 16 scoringer i 2020, økte egersunderen til 22 nettkjenninger i Eliteserien i 2021. Forrige sommer hadde spissen satt inn åtte nye mål før han forlot Viking midtveis i sesongen. Prestasjonene var sterke nok til at Norge-sjef Ståle Solbakken brakte ham inn i landslagsvarmen.

– Den eneste anledningen vi ville solgt ham, er hvis det kommer et såpass bra bud at vi kan gjøre noe enda bedre, sier Jansson.

– Er det en mislykket overgang hvis han drar etter så kort tid?

– For oss? Ikke for oss. Da hadde vi fått bra betalt. Så kan man spørre seg ... Nei, det skal jeg ikke si, uttaler Hammarbys sportssjef til Aftonbladet.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk