Pep Guardiola sier at han har «latterlige» Manchester United-planer

Pep Guardiola (51) leker nok en gang med påstanden om at han liker å «overtenke» før storkampene.

KLEM: Pep Guardiola har allerede lørdagens møte med Erik ten Hag og Manchester United i tankene.

Lørdag ettermiddag er det nemlig klart for Manchester-derby når de lyseblå tar turen til Old Trafford.

Før den tid skal Manchester City møte Southampton i kvartfinalen av ligacupen, men lagets manager har allerede lørdagens storoppgjør i tankene.

– Jeg håper å stille mot United med gjennomsnittlig antall minutter i beina på spillerne fordi jeg har et par ideer og tanker – noen helt latterlige – mot United, sier Guardiola dagen før møtet med Southampton.

Manchester City-manageren har flere ganger valgt overraskende taktiske grep i møte med andre storlag. Endring av formasjon og overraskende valg av spillertyper i ulike posisjoner er noen av nøkkelordene for spanjolen.

I Champions League-kvartfinalen mot Lyon i 2020, som kun var én kamp på grunn av covid, gikk det galt da han overraskende satte opp laget i en 3–5–2-formasjon. City ble tatt på kontringer og ble slått ut til tross for at de var store favoritter.

Før kvartfinalemøtet med Atlético i april ble Guardiola spurt om sine mange krumspring og det konkrete Lyon-eksempelet. Da kom det et sarkastisk svar tilbake.

– Jeg overtenker mye. Jeg elsker å overtenke og lage idiotiske taktikker. I kveld vil jeg få inspirasjon og ha en utrolig taktikk. Vi skal spillere med tolv spillere, svarte Guardiola syrlig.

Ettersom det er under tre døgn fra onsdagens ligacupkvartfinale til lørdagens derby, kommer Manchester City-manageren trolig til å rotere på laget.

– Jeg har ingen klar lagoppstilling mot United. Jeg har ikke sett de siste kampene deres. Jeg er nødt til å se hvordan de spiller hjemme og se om de endrer noe, sa Guardiola før Manchester Uniteds 3–0-seier mot Charlton tirsdag kveld.

Kampstart på lørdag er 13.30. Manchester City vant det motsatte oppgjøret på Etihad hele 6–3. Erling Braut Haaland og Phil Foden scoret tre mål hver for de lyseblå:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk