Skarpt Haaland-fokus i Spania: – Han så til tider urolig ut

Duellen mellom Manchester City-spiss Erling Braut Haaland (22) og Real Madrid-stopper Antonio Rüdiger (30) preger de spanske avisene før onsdagens semifinale.

MØTES IGJEN: Onsdag blir det nye dueller mellom Erling Braut Haaland og Antonio Rüdiger på Etihad Stadium.

Den første semifinalen endte 1–1 i Madrid etter mål av Vinicius Jr. og Kevin De Bruyne. På Santiago Bernabéu var det flere dueller mellom Rüdiger og Haaland, og den tyske stopperen har i etterkant blitt hyllet i spanske medier for at nordmannen dro målløs hjem.

Klipp som har gått «viralt» på nettet viser at Rüdiger brukte uvanlige knep i kamp med nordmannen. Særlig et øyeblikk der ballen er langt unna, men stopperen står limt oppe i Haaland og legger hodet sitt på begge sider av nordmannens kropp.

Før onsdagens avgjørende semifinale får Rüdiger mye honnør i spansk presse. Storavisen Marca mener «agent Rüdiger» vil bli til «Don Antonio» om Real Madrid slår ut City.

– Å spille to kamper på rad uten baklengs mot den blonde vikingen ville vært en bragd. Agent Rudigers oppdrag virket nesten umulig, enda mer med tvilen han har gitt gjennom sin første sesong i Madrid, skriver journalisten Jesus Gallego i Marca.

– Men han tok det med velbehag og holdt seg til tider som en sumobryter rundt Haaland, og andre ganger som han var en rugbyspiller som skulle starte en scrumscrumEn klynge der Rugby-lagenes angrepsspillere står låst sammen med armene. , skriver Gallego videre.

– Selv om metoden hans til tider kan virke noe ekstravagant, så Haaland ukomfortabel og til tider urolig ut, som om han ikke forventet denne typen triks.

Her er alle Haalands 36 scoringer hittil i Premier League-sesongen:

Før sist ukes møte var det bekymring i Madrid rundt Rüdigers posisjon. Det foretrukne stoppervalget har vært David Alaba og Éder Militão, men sistnevnte var suspendert til første kamp.

– Ancelotti fant gull i sanden. En løsning, en kryptonitt. Han temmet kjempen, skriver Sergio Lopez de Vicente, som dekker Real Madrid som journalist i AS.

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti bekreftet i helgen at Rüdiger vil starte onsdagens oppgjør.

– I første kamp var det ikke et spor av monsteret med 52 mål på 48 kamper. Og det var «Rambos» feil, skriver Sergio Lopez de Vicente.

– Formelen er enkel: Vær konstant limt til nordmannen, overveld ham til han er overveldet.

Javi Amaro skriver at Rüdiger har blitt en slags superhelt for Real Madrid i Marca.

– Det er «gatefotball», fotball der forsvareren hvisker inn i øret til spissen: Forteller en vits eller spør om en fetter, han som klemmer deg når pallen er langt unna og kjærtegner deg når den er nærme. Han ler av feilen dine.