Fotball

Solskjær: – Jeg liker at trenere kritiserer mine spillere

Molde-manageren mener Aalesund-trener Trond Fredriksens uttalelser har skapt mer motivasjon for sine gutter.

Ole Gunnar Solskjær gjør spillerne klare for dyst. Foto: ERIK BIRKELAND

 • Martin Rokstad Røste

Det var tidligere i uka at Trond Fredriksen i et intervju med Sunnmørsposten mente at MFKs nye signeringer var dårligere spillere enn de som har forsvunnet fra klubben.

– Jeg har sett Molde mye. Realiteten er at det har forsvunnet veldig mange gode spillere som er bedre enn dem som har kommet inn. Når det da er en så jevn serie og mange som legger mye i å slå et lag som Molde, så har de hatt en vanskelig sesong, sa AaFK-treneren til avisa.

Motivasjonen i boks

Det er kommentarer Ole Gunnar Solskjær har registrert. Solskjær syns bare det er fint at Fredriksen snakker om hans spillere.

– Nå ser jeg at de syns at de spillerne vi har signert, er dårligere enn dem vi hadde fra før. Da får de som er signert komme å motbevise det. Det er alltid en god gulrot. Jeg husker i 2013 hvor vi fikk mye kritikk derifra, og vi svarte med en kjempeseier mot dem – som også var vår første seier det året. Jeg liker jo det at trenere kritiserer mine spillere. Det er helt supert det, sier Solskjær til Rbnett.

– Betyr det at motivasjon og tenning allerede er på plass?

– Jeg trenger ikke si noe, jeg. Jeg regner med spillerne har lest avisa. Vi har i alle fall sett Aalesund nå, og sett at de har gjort det godt i det siste. Vi vet at det blir en tøff kamp, og at vi må være opp mot vårt beste. Så er dette et lokaloppgjør, og da er det ikke alltid formen betyr så mye. Det handler om hvem som presterer på dagen, og hvem som får det første målet. Skuldrene sank litt og guttene slapp seg løs mot Bodø/Glimt sist helg. Vi håper vi kan styre kampen mot AaFK, slik vi gjorde på hjemmebane mot dem tidligere denne sesongen. Men jeg kan gjerne tenke meg et mål før i det 92. minutt, sier Solskjær og tenker på Fredrik Gulbrandsens sene matchvinner-scoring på Aker stadion.

Les også

Saken mellom Fjørtoft og Aalesund kan ende i retten

Elleve strake seire

Kampene mellom Molde og Aalesund har vært synonymt med blå jubel de siste årene. Aalesund har ikke slått MFK i eliteserien siden 2003. På søndag er det 4802 dager siden det skjedde, og sunnmøringene har gått på elleve strake tap mot fylkesrivalen.

Sist AaFK tok poeng mot Molde var i 0-0-kampen sommeren 2010. Men selv om statistikken taler til Moldes klare fordel, vil ikke Solskjær ta noe for gitt på søndag.

– Det har jo brukt å være tre poeng. Så er det ikke slik at man kan plukke poengene før kampen er spilt. Vi er nødt til å spille bedre enn vi gjorde mot Bodø/Glimt. AaFK har to seire på rad. Men vi gleder oss veldig til et lokaloppgjør, sier kristiansunderen.

Ny formasjon

Han la om formasjonen til 4-3-3 i kampen mot Bodø/Glimt sist helg. Det var et trekk som fungerte godt, og som også førte til lagets første seier siden mai.

– Kommer vi til å se laget i 4-3-3 framover også?

– Det var i alle fall det riktige der og da mot Bodø/Glimt. Å skape relasjoner er viktig. Vi tenkte det var best å ha tre sentralt på midten, med tanke på den perioden vi har vært inne i. Det syns jeg fungerte veldig bra, så det kan jo hende at vi prøver det til helga igjen, sier Solskjær.

MFK hadde seks strake kamper uten seier, før laget slo Bodø/Glimt sist helg. De tre poengene kom kjærkomment med, men også selvtilliten så ut til å komme litt tilbake.

– Ja, det betydde veldig mye for spillerne, klubben og omgivelsene rundt. Også oss trenere som hele tida har stolt på at spillerne kommer seg ut av dette. Vi er sikre på at kvalitetene ligger der, og det er det de må få ut i kamp. Det gjorde de endelig mot Bodø/Glimt. Det første kvarteret var veldig godt. Vi skaper mange sjanser, og spilte veldig bra, sier han.

Fredrik Brustad fikk seg et spark i ankelen på torsdagens trening, og trente ikke med resten av laget fredag. Han skal imidlertid være raskt tilbake i spill igjen.

Andreas Linde som har stått for det svenske OL-laget ankommer Molde fredag kveld, og er etter alle solemerker med til Ålesund søndag.

 1. Les også

  Han kan bli Solskjærs neste signering: - Det er en spiller med X-faktor

 2. Les også

  Her er Moldes nye høyreback

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Solskjær etter andre seier på rad: − Fortsatt en penicillinkur

 2. FOTBALL

  Ærlig Aalesund-trener: – Vi har underprestert

 3. FOTBALL

  AaFK-treneren: - Ikke sikret eliteserieplassen ennå

 4. FOTBALL

  Solskjær flau over Moldes prestasjoner mot fylkesrivalen

 5. FOTBALL

  Svendsen har lært av Molde-motgangen

 6. FOTBALL

  Fredriksen fortsetter trolig med «suksesslaget»