Fotball

Nekter å spille mer for Djurgården

Den tidligere Tromsø-spissen Aleksandar Prijovic er kommet på kant med den sportslige ledelsen i Djurgården.

Aleksandar Prijovic ønsker seg bort fra Djurgården.

Sveitseren ble hentet til DIF av Per-Mathias Høgmo i august 2013 og ble dermed gjenforent med mannen som nå er norsk landslagssjef. Etter en god høstsesong i fjor er det blitt et rent kaos rundt Prijovic i årets vårsesong.

Mandag kveld spilte Djurgården bortekamp mot Häcken, og Prijovic ble få timer før oppgjøret utelatt fra troppen. Klubben hevdet at spissen var magesyk, men på spillerens agent virket det som om han nektet å spille av andre grunner.

— Han kommer aldri til å spille for Djurgården igjen. De har sagt to-tre ganger, den første gangen før sesongen, at de er klare for å bryte kontrakten hans. Nå har de plutselig endret mening. Vi hadde et løfte fra Bosse Andersson (sportssjef) om at Alex skulle få bryte kontrakten om vi fant en annen klubb, sa agenten Freddy Ferreira til nettstedet FotbollDirekt.se.

Rot

Prijovic er i år blitt tredjevalg på spissplass i Djurgården og ønsker seg altså bort. Sportssjef Andersson innrømmer at det var snakk om å bryte kontrakten før sesongen, men at spissen selv har valgt å bli værende.

— Han gjorde noe som brøt mot våre regler. Vi hadde en diskusjon der han fikk velge å bli eller dra. Han ville virkelig bli værende, og siden det har vi ikke hatt noen samtaler om å bryte kontrakten, sier Andersson til Aftonbladet.

Dette bekreftes delvis av Ferreira.

— Overgangsvinduet var da stengt i de fleste land. Bare i Skandinavia var det åpent, og derfor brøt vi ikke kontrakten da.

Nekter

Prijovic fikk én konkurrent mindre om spissplassen da Erton Fejzullahu søndag ble leid ut til kinesiske Beijing FC. Ferreira tror det kan være grunnen til at klubben ville vente med å slippe den tidligere Tromsø-spissen.

— Bare fordi Fejzullahu har reist, endrer Andersson seg og holder ikke det han har lovet, tordner agenten.

Han innrømmer tirsdag at Prijovics fravær mandag faktisk dreide seg om magesyke, men at han likevel ikke vil spille mer for klubben. Det begrunner Ferreira med at det nye trenerteamet ikke har samme tillit til Prijovic som Høgmo hadde.

— Han vil trene med klubben, men ikke spille kamper. Bosse vil ikke ha ham, treneren vil ikke bruke ham. Vi ser ingen annen løsning.

(©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Djurgårdens IF