Fotball

- Egil vet hvor viktig det er

Fotballpresident Ynge Hallén er glad konflikten mellom Drillo og NFF løste seg før de kommende landskampene.

Yngve Hallén (t.v.) gikk ikke frem som han burde gjort da Egil «Drillo» Olsen (t.h.) fikk sparken som landslagstrener.
  • Torgrim Gotland Bakke

Under Per-Mathias Høgmos to første kamper som landslagssjef, var konflikten mellom Drillo og NFF et mye omtalt tema som både trener og spillere fikk utallige spørsmål om. I ettertid erkjente deler av troppen, blant andre Brede Hangeland, at alt oppstyret hadde vært «mer enn nok».

Glad det er over

Torsdag ettermiddag slapp NFF en pressemelding om at NFF og Drillo hadde inngått en avtale, og til adressa.no sier fotballpresident Yngve Hallén at han er glad for at denne saken ikke vil overskygge enda en landslagssamling.

LES OGSÅ: Forbundet og Egil Olsen har sluttet fred

— Egil vet hvor viktig det er med med ro rundt slike samlinger, så vi er glad dette nå er i orden. Vi ser begge frem til å se Per-Mathias lede det norske landslaget i de to kommende vennskapskampene, sier Hallén.

Konflikten mellom forbundet og den tidligere landslagssjefen startet da Forbundsstyret gikk med på å få inn en ny landslagssjef, hvis det ble akseptert av Egil Olsen. Olsen han senere sagt til TV 2 at han fikk sparken av NFF.

Har tatt lærdom

Nå er altså saken over.

— Vi er selvfølgelig veldig glad for det. Dette har vært en belastning for begge parter. Alle konfliktsaker ønsker vi å løse så raskt som mulig, sier Hallén.

- Hva har vært viktig for dere i løpet av denne prosessen?

— Å ha en god dialog, å oppnå en gjensidig respekt og det ansvaret vi har som arbeidsgiver mot våre arbeidstakere. Der har vi tatt lærdom, forteller Hallén.

For to uker siden hyret Drillo inn advokat for å se nærmere på saken. 71-åringen mente blant annet han hadde gått glipp av opp mot 3,4 millioner etter den angiveldige sparkingen. Nå bekrefter Drillos advokat, Anne Marie Due, til NTB at spørsmålet om et eventuelt søksmål fra Drillo er nå avklart.

— De er nå kommet til enighet om en avtale. Økonomien i dette har aldri vært det viktige for Olsen, men som sagt en erkjennelse av at prosessen og personalbehandlingen ikke var god nok, sier Due.

Hallén forteller til Dagbladet at Drillo ikke får en krone i kompensasjon i avtalen.

— Egil har ikke kommet med noen økonmiske krav i våre samtaler, og det har aldri i disse forhandlingen vært snakk om noen kompensasjon, sier presidenten.

Les også

  1. Forbundet og Egil Olsen har sluttet fred

  2. - Norsk fotball tjent med at vi setter punktum nå

  3. Drillo med millionkrav til NFF

  4. Drillo: - Jeg kunne ødelagt pressekonferansen

  5. Idrettshistoriker: - Drillo har skylden i bråket

  6. Hallén: - Ingen negative reaksjoner fra styret

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball