Fotball

Supporterblogg om Vikings kunstgressplaner: «En fallitterklæring»

Det er vanskelig å bli klok på hva som faktisk foregår i Viking, mener Tore Asheim.

NYTT DEKKE: Viking skal bytte fra naturgress til kunstgress på stadion. Her fra oppgjøret mot Strømsgodset i fjorårssesongen.
  • Tore Asheim

Det er ikke slik at jeg har hatt illusjoner de siste årene. Alle signalene fra sentralt Viking-hold har gått på at en ville gjøre skiftet fra naturgress til kunstgress for å spare inn penger på driftskostnader, og gjøre det lettere å holde konserter uten å ødelegge dekket for mye. Vi som har vært imot de,t har alle vært Don Quijote som kjempet mot vindmøllene.

LES OM VIKINGS PLANER HER (KREVER INNLOGGING):

Les også

Viking er i alvorlig pengetrøbbel – skal legge kunstgras

Spille på plastikk

Likevel, nå er dagen kommet der Vikings ledelse går ut og sier at det vil legges kunstgress. I Stavanger. På en fotballbane for byens topplag. Vi snakker ikke breddefotball, vi snakker ikke en treningsbane, vi snakker Viking Stadion. Det som skal være storstuen vår. Økonomistyringen er fremdeles av en slik art at en ikke lenger kan bruke penger på det å ha en gressmatte. Vi er for sluttspill, endring av fordelingsnøkkelen i forbindelse med tv-rettigheter og vi vil spille fotball på plastikk. Ja, dette er virkelig toner fra ledelsen som inspirerer.

Tore Asheim er Viking-supporter og blogger om de mørkeblå.

Jeg skal ikke bestride at kunstgress nå er noe helt annet enn det var for 20 år siden. Det blir ikke som vestbanen, og det vil ikke ødelegge knær. Det vil knapt nok gi brannsår. Dette er uansett en fallitterklæring fra vår side. Et av argumentene som går igjen er selvsagt at en vil få flere bruksområder. En kan bruke det til breddeavdelingen, og dermed forsikre seg om at det å spille på Viking Stadion aldri føles som noe ekslusivt igjen. Dette er et rent føleriargument imot det fra min side, men det får så være.

Et mer konkret argument mot at breddeavdelingen skal få trene der er det at belastningen på kunstgresset blir høyt, og det vil måtte byttes ut i løpet av et par år til tildels høye kostnader. Vi har sett hvordan kunstgresset har fått forfalle både i Drammen og Tromsø, og da er det hverken et pent syn eller et bra dekke for fotball.

Knap tjent penger

Så har en de andre arrangementene. Som konserter. Vel, ingen kan påstå at Stavanger og Viking Stadion har vært fantastiske på det å arrangere store konserter de siste årene. Det som dog er enda verre er at en knapt nok har tjent penger på fulle hus, som en hadde når Robbie Williams spilte der. Eller når Mods spilte der. Det er ikke som om en har solgt billetter til lave priser, eller for den saks skyld øl til lavere priser. En storkonsert, selv med alle utgifter det medfører, bør være en “license to print money”, og der har en feilet i Stavanger. Jeg undres på hvilke arrangementer de egentlig ser for seg at de vil tjene penger på, det er ikke kunstgresset som har stått i veien for ok artistbooking og inntjening av penger på gamle helter. Det er greit nok at vi alle har drømmer om en Winter Classic mellom Oilers og VIF på Viking Stadion, men det er ikke akkurat ei greie en vil bli rik av.

Så kommer en til det med at ledelsen i fullstendig alvor mener vi bør dele banen med Sandnes Ulf. Godnatt. Ingen Ulf-supportere vil se dette skje, de liker seg godt når de bare må besøke Viking Stadion to ganger i måneden i sine Viking-trøyer og kan være i Sandnes de to andre kampdatoene med sine Ulf-skjerf, og ingen Viking-supportere vil se oss dele stadion med lillebror. Dette er vår lekegrind. Den skal ikke deles med en nabo som rett nok er lyseblå, men knapt nok “noisy”.

SLIK SVARER SANDNES ULF PÅ VIKINGS FRIERI:

Les også

Sandnes Ulfs svar til Viking: - Dette blir vanskelig

Vil ikke selge Abdullahi

Emisjonen er selvsagt helt ok. Jeg er glad for at aksjonærene omtrent virker å sette foten ned for et Abdullahi-salg, men der blir det svetting frem til overgangsvinduet stenger. Om en selger ham for under 20 millioner vil det rett og slett være skampris. Rent overgangsmessig, det var selvsagt fantastisk kjekt å signere Abdi, men hvordan klarer vi å utkonkurrere Godset på lønn og signeringsbonus i nåværende situasjon? En Bosman-spiller er ikke gratis selv om en ikke må betale en overgangssum for ham. Da blir det noe merkelig å lese en uke etter om våre prekære økonomiske problemer. Kommunikasjon er viktig, og selv om jeg har gitt mye ros til Charlie Granfelt etter at han tiltrådte er jeg ikke like imponert over kommunikasjonen fra Viking den siste tiden. Det er vanskelig å bli klok på hva som faktisk foregår.

Les også

  1. Burchnall enig om lang avtale med Viking

  2. Vikings prøvespiller: - Jeg er en ledertype

  3. «Skal Viking selge nå i vinter må det være snakk om saftige summer»

Les mer om

  1. Supporter