Gatt klar for ny klubb

Amerikaneren vender hjem etter seks sesonger i MFK.

Joshua Gatt på trening for sin nye klubb.

Joshua Gatt (25) har vært på klubbjakt etter at kontrakten hans med Molde gikk ut etter fjorårssesongen.

Les også

Tidligere Molde-trener fikk drømmejobben i Israel

Onsdag annonserte den amerikanske MLS-klubben Minnesota United at de har sikret seg Gatts tjenester. Angriperen var tidligere i år på prøvespill i både Nürnberg og Rapid Wien, uten at det endte i kontrakt med noen av klubbene der.

I Minnesota United blir han lagkamerat med tidligere Brann- og Rosenborg-spiller Vadim Demidov. Klubben har også to svensker, en finne og en danske på laget. Minnesota United spiller sin første sesong i Major League Soccer i 2017. Første kamp er mot Portland Timbers om to uker.

Skadeplaget

Gatt var en av Ole Gunnar Solskjærs første signeringer da han kom til klubben før 2011-sesongen. Han røk korsbåndet i en kamp mot Sarpsborg 08, og gikk gjennom et ordentlig skademareritt de påfølgende årene.

Etter å ha operert og å ha trent seg opp igjen, røk han korsbåndet på ny på en treningsøkt i mars 2014. I mai året etter gjorde han comeback i eliteserien i en bortekamp mot Mjøndalen - et comeback som ble svært kortvarig. Allerede etter fem minutter måtte han forlate banen med ny skade.

I fjor høst var han endelig tilbake, og han startet fem seriekamper og fikk ett innhopp for MFK.