Fotball

Fyllingsdalen styrer mot nedrykk

Den hardtsatsende 2. divisjonsklubben har tapt åtte av de ni siste kampene, men Olafur Bjarnason er likevel "urokkelig" i sin trenerposisjon.

FORLENGET TAPSREKKEN. FK Fyllingsdalen skulle bli Bergens beste lag etter Brann, men gikk på årets tolvte tap på 16 seriekamper. Her fra et tilgivelig 4-0-tap mot Molde i tredje runde i cupen.
  • Lars Måseide

FK Fyllingsdalen ligger nå sist i sin avdeling i 2. divisjon

— Det er ikke lystig stemning her nå. For hvert tap som kommer, så gjør vi det vanskeligere for oss selv, sier en ærlig Frank Hellevik, daglig leder i Dalen-klubben.

Avholdt ekstraordinært styremøte

Mot nedrykksrival Donn på søndag sørget to baklengsmål i kampens fem første minutter for at avstanden opp til sikker plass nå er hele åtte poeng.

Les også

Talentlaget som forsvant til Brann

— Det er veldig vanskelig situasjon for oss. Vi må bare få resultater så fort som mulig. Vi må bare ta en kamp om gangen, sier trener Olafur Bjarnason.

Fyllingsdalen har dermed tapt åtte av de ni siste seriekampene, noe som har fått styret til å vurdere endringer på Varden.

BT vet at Fyllingsdalen etter kampen mot Donn avholdt ekstraordinært styremøte der tabellsituasjonen skal ha vært tema.

- Ingen misnøye

Styreleder Kristine Stenhaug har ikke svart på BTs henvendelser, men Hellevik benekter at trenerens posisjon har blitt vurdert.

— Olafur har en urokkelig posisjon i klubben, og det er ingen misnøye i verken spillergruppen, styret eller administrasjonen.

- Hvorfor vurderer dere slik?

— Det er ikke alltid treneren sin feil. Dette er ikke én manns verk. I Fyllingsdalen vinner vi og taper vi sammen, sier Hellevik.

Les også

Mangersnes trekker seg

Nedrykk kan få konsekvenser

Den tidligere Brann-spilleren bruker selv ikke tid på sin egen jobbsituasjon.

— Skal en bruke tid på å tenke på misnøye eller lite tillit, så konsentrerer du deg om ting du ikke har kontroll over. Så lenge jeg er trener så forbereder jeg meg bare til neste kamp, sier Bjarnason.

BT har tidligere skrevet om problemene etter sammenslåingen av Fyllingen og Løv-Ham. Et eventuelt nedrykk kan få store konsekvenser for klubben som ønsker å være nummer to-klubben i byen.

Les også

Fyllingsdalen skulle bli best bak Brann, men styrer mot 3.-divisjon

— Det har selvsagt noe å si. Alle lag som rykker ned vil settes minst ett år tilbake, men det har ikke vært tema her. Vi tenker kun på å kjempe til krampen tar oss for å klare dette, sier Hellevik.

- Et helvete når det skjer

Heller ikke treneren vil tenke på hva en tilværelse i 3. divisjon vil si for satsingen i klubben.

— Det er utrolig vanskelig å si noe om før det faktisk skjer. Det er et helvete når det skjer, men vi har sett at andre lag har reist seg igjen etter et nedrykk, sier han.

Gjennom hele sesongen har Fyllingsdalen slitt med å sette ballen i motstandernes nett, samtidig som målene har rent inn andre veien.

Ikke akkurat en oppskrift på suksess.

— Det har nok å gjøre med den situasjonen vi er i. Spillerne har for høye skuldre i de avgjørende situasjonene. Vi slipper inn for lette mål og trenger for mange sjanser på å score, oppsummerer Bjarnason.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. FK Fyllingsdalen