Fotball

TIL-helten herjet i Spania - dette er hans hemmelige straffetriks

Aron Sigurdarson scoret tre mål for TIL mot Sandefjord. To av dem på straffe. Det er en brukbar søknad foran uttaket til neste VM-kvalikkamp om en drøy måned.

MÅL: Her scorer Aron Sigurdarson 3-0 mot Sandefjord i Spania.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

LA MANGA (iTromsø): Sigurdarson scoret hattrick da TIL vant 5–0 mot Sandefjord i spanske La Manga fredag ettermiddag. Det første og andre målet hans var på straffespark. Det siste var en god avslutning langs bakken fra 13 meter.

Også i Tyrkia mot slovakiske Trencin tidligere i februar scoret han på straffe.

Dermed står han med fire mål på to treningskamper for TIL i vinter – og fortsetter den gode trenden han startet i fjor høst. Og at tre av de fire målene er kommet på straffe gjør at TIL har fått en fast straffetaker.

– Egen taktikk

Mot Trencin satt han ballen til venstre for seg selv. De to målene mot Sandefjord ble satt til høyre. Hvordan han tenker svarer han følgende på:

– Skal jeg avsløre det. Kanskje noen keepere leser dette, sier Sigurdarson og ler før han forteller hva han tenker før han tar straffer.

– Jeg forsøker å se på keeperen når jeg har et par steg igjen til ballen. Ser jeg ham gå en vei setter jeg ballen andre vei. Så jeg har min egen taktikk, forteller Sigurdarson.

Aron Sigurdarson intervjues av TILs egen presseansvarlig Nils Jarle Sætre etter kampen mot Sandefjord i Spania.

Etter en tur med det islandske landslaget til Las Vegas tidligere i februar innrømmer Sigurdarson at han ikke lyktes helt ved pokerbordet. På banen for TIL derimot er han blitt dominant.

– Han er leken og skapende. Det som er morsomt er å se at han har tatt steg i alle spillfasene. Han er like sentral bakover i banen som offensivt. Nå fremstår han virkelig bra, og det er vanskelig ikke å bli begeistret, sa hovedtrener Bård Flovik til iTromsø noen minutter etter kampslutt.

Kvalikaktuell?

Sigurdarson har to landslagsmål på fire kamper. Men ingen av disse kampene har vært annet enn privatoppgjør. Nå håper islendingen at landslagsledelsen har lagt merke til han. De neste kampene er kvalikkampen mot Kosovo 24. mars og treningskampen mot Irland 28. mars.

– Jeg har selvsagt lyst å være med blant de beste på landslaget. Om jeg blir med er opp treneren. Det er tøff konkurranse. Spiller jeg bra i Tromsø vil mulighetene komme, sier han om laguttaket til landslaget som i 2016 sjokkerte alle og gikk til kvartfinale i EM.

Islendingen har blitt brukt både som venstre- og høyrekant av hovedtrener Flovik. Treneren sier han vil komme til å variere på hvilken av sidene han vil bruke Sigurdarson i sesongen som kommer. Selv vet landslagsspilleren hva han foretrekker.

– Jeg foretrekker på spille på venstresiden fordi jeg har spilt mest der. Men jeg kan lett spille også på motsatt, sier Sigurdarson.

Agent Magnus Magnusson har fulgt Sigurdarson i flere år, og var sentral da islendingen kom til Tromsø for ett år siden.

– Fortsetter han å score tre mål i hver kamp for Tromsø blir han tatt ut, sier agenten.

God start

Oppgjøret mot Sandefjord viste at TIL mener alvor - i hvert fall i vinter. Ingen målsjanser registert for Sandefjords del er sterkt - selv i februar.

TIL gikk opp i ledelsen 1–0 allerede etter fem minutter gjennom Christian Landu-Landu. I en fysisk tøff første omgang hadde TIL et par muligheter, uten at det skjedde noe mer.

Først etter pause eksploderte det. 2–0 kom på straffe etter at Slobodan Vuk ble felt etter 54 minutter. Noen minutter senere ble Thomas Lehne Olsen lagt i bakken, og samme Sigurdarson scoret 3–0. Runar Espejord la deretter inn til islendingen som banket inn 4–0.

Så fikk Espejord til slutt lønn for strevet da han satt en enkel ball i mål etter pasning fra Magnus Andersen.

Les mer om

  1. Runar Espejord
  2. Tromsø IL
  3. Magnus Andersen
  4. Bård Flovik